La Liga -sovellus torjuu laitonta suoratoistoa

Espanjan jalkapallon pääsarjan La Ligan virallinen sovellus jäljittää käyttäjän puhelimen avulla laittomia jalkapallon suoratoistolähetyksiä. 

La Liga -sovellus torjuu piratismia 10 miljoonan jalkapallofanin avulla

Suosittu jalkapallosovellus jäljittää laittomia jalkapallon suoratoistolähetyksiä vakoilemalla käyttäjän puhelimen mikrofonin ja paikannustietojen avulla.

torstai 14. kesäkuuta 2018 teksti Martin Haverhol


Espanjan jalkapalloliiga eli La Liga on päivittänyt liigan virallisen sovelluksen. Uutena ominaisuutena on mahdollisuus käyttää puhelimen mikrofonia ja paikannustoimintoa ympäristön vakoiluun. 

La Liga käy nimittäin armotonta taistelua niitä sporttibaareja ja muita pubeja vastaan, jotka suoratoistavat jalkapallo-otteluita laittomasti. 

La Liga kertoi sovelluksen vakoilutoiminnosta laliga.es-sivustollaan.

La Ligan virallinen Android-sovellus on ladattu yli 10 miljoonaa kertaa, joten potentiaalia laittomien suoratoistolähetysten bongaamiseen kyllä löytyy.

LaLiga-sovelluksen ehdot

Sovellusta asentaessa pitää hyväksyä mikrofonin ja paikannuksen käyttö. Sovellus pyytää kuitenkin luvan vakoilutoimintojen käynnistämiseen ja mikrofonin käyttöön silloin, kun La Liga lähettää otteluita.

> Lue lisää asiaa tietosuojasta

Vakoilua vain otteluiden aikana 

La Liga kertoo yksityisyyden suojaa koskevissa periaatteissaan, että puhelimen mikrofoni otetaan käyttöön vain silloin, kun La Liga lähettää otteluitaan. 

Jos sovellus tunnistaa taustalla kuuluvan lähetyksen, sovellus paikantaa sijainnin varmistaakseen, että kohteessa on voimassa oleva lupa ottelun esittämiseen.

La Liga on luvannut, että se ei säilytä sovelluksella kerättyä dataa, mutta Espanjan tietosuojaviranomainen AEPD tutkii parhaillaan, pysyykö sovellus EU:n tietosuojadirektiivin raameissa.

La Ligan mukaan se menettää laittomien lähetysten takia jopa 150 miljoonan euron myyntitulot.

> Lue lisää asiaa suoratoistosta

KotiMikro suosittelee: Suoratoisto haltuun e-oppaan avulla

Mistähän palvelusta saisi pelkkää urheilua? Ja mikä näyttää parhaat sarjat?

Näiden kysymysten haarukointia helpottaa e-oppaamme "Seuraa suosikkejasi suoratoistona".

Kun tilaat nyt KotiMikron, saat e-oppaan sekä kuulokkeet, joiden avulla seuraat MM-otteluita perhettä, luontoa tai mökkinaapuria häiritsemättä.

> 4 numeroa KotiMikroa + e-opas + kuulokkeet yhteishintaan vain 21,90 euroa. Säästät 57,90 euroa. Tutustu tarjoukseen täällä.

Ehkä sinua kiinnostaa...