Saunalahti-Pilvilinna

Tiedostot pilveen turvallisesti

Elisan ja F-Securen kehittämään tietoturvalliseen Saunalahti Pilvilinna -palveluun voi tallentaa valokuvia, tärkeitä dokumentteja, videoita ja musiikkia.

torstai 24. huhtikuuta 2014

Saunalahti Pilvilinna on kuluttajille suunnattu täysin kotimainen tiedostojen tallentamiseen tarkoitettu pilvipalvelu. Se on kehitetty Elisan ja F-Securen yhteistyönä.

”Halusimme tuoda suomalaisten ulottuville palvelun, jossa valokuvat ja muut tärkeät dokumentit ovat tallessa turvallisessa ja luotettavassa paikassa. Tämä on jatkoa Elisan ja F-Securen hyvälle yhteistyölle”, sanoo Elisan liiketoimintajohtaja Matias Castrén.

Saunalahti Pilvilinna -palvelu on helppo ja vaivaton käyttää. Palvelu ei ole sidottu mihinkään tiettyyn käyttöjärjestelmään tai laitevalmistajaan vaan sitä voi käyttää yleisimmillä älypuhelimilla sekä kaikilla tietokoneilla ja tableteilla. Halutessaan käyttäjä voi asettaa esimerkiksi puhelimellaan ottamansa valokuvat tallentumaan palveluun automaattisesti. Tallennettuja kuvia ja dokumentteja voi helposti jakaa sähköpostitse ja sosiaalisessa mediassa.

Elisa ja F-Secure ovat halunneet taata palvelun turvallisuuden. Saunalahti Pilvilinnaan ladattavat kuvat ja tiedostot siirretään laitteiden välillä aina salattuina, ja ne tarkistetaan haittaohjelmien ja virusten varalta. Palveluun ladattujen kuvien oikeudet pysyvät aina käyttäjällä.

”Olemme erittäin tyytyväisiä, että voimme tarjota yhdessä Elisan kanssa asiakkaille turvallisia pilvipalveluita. Henkilökohtaisilla pilvipalveluilla on yhä keskeisempi asema operaattoreiden palvelustrategioissa. Elisan asiakkaat pääsevät nauttimaan kotimaisesta ja markkinoiden parhaasta sisältöpalvelusta”, jonka suojana on huippuluokan tietoturva, sanoo myyntipäällikkö Jussi Koskinen F-Securelta.

Saunalahti Pilvilinna -palvelussa on tallennustilaa jopa 500 Gt eli noin 100 000 digikuvan verran (viiden megatavun kuvakoolla laskettuna). Palvelun kuukausimaksu määräytyy käyttäjän tarvitseman tallennustilan mukaisesti. Huokein vaihtoehto, 20 gigatavun tallennustila, maksaa 2,90 euroa kuukaudessa.

Ehkä sinua kiinnostaa...