Cyberangreb2017

Suurimmat tietoturvauhat 2017

Hyökkääjät käyttävät yhä kehittyneempiä menetelmiä suojauksien murtamiseen ja tietojen varastamiseen sekä etsivät jatkuvasti uusia haavoittuvuuksia.

tiistai 13. joulukuuta 2016

Tietokoneen käyttäjä joutuu jatkossakin suojaamaan koneensa haittaohjelmilta, tietojenkalastelulta ja muilta uhkilta. Seuraavat kolme uhkaa yleistyvät jatkossa entisestään.

Kiristyshaittaohjelmien uusi sukupolvi Kiristyshaittaohjelmat, jotka lukitsevat käyttäjän tietokoneen ja vaativat avaamisesta lunnaita, ovat tämän päivän pahin riesa, jota vastaan tietoturvaviranomaiset ja -yhtiöt käyvät jatkuvaa kamppailua.

Hyökkääjät löytävät jatkuvasti uusia haavoittuvuuksia järjestelmistä ja kehittävät menetelmiä, jotka tuhoavat tai lukitsevat käyttäjän varmuuskopiot, jolloin käyttäjä ei voi hyödyntää varmuuskopioita tiedostojen palautukseen. Ainoaksi vaihtoehdoksi jää lunnaiden maksaminen, mikä ei silti takaa, että tiedostojaan saa takaisin.

Esineiden internet on apposen avoinna Yhä useammat laitteet on varustettu verkkoyhteydellä. Moni laite on lisäksi varustettu paikannustekniikalla. Esineiden internetin ongelmana on, että laitteet on huonosti suojattu, ja niiden kautta on mahdollista hyökätä ja ottaa haltuun kaikki lähiverkossa olevat laitteet. Kun avaimet, autot ja kodinkoneet ovat netissä, niin niihin kohdistuu myös hyökkäyksiä.

Haavoittuvat vaalijärjestelmät Osa tietoturva-asiantuntijoista on sitä mieltä, että Donald Trumpin voiton yhtenä varmistajan olivat hakkerit. tätä perustellaan sillä, että Clinton sai huomattavasti vähemmän ääniä sähköisissä äänestyksissä.

Oli asia miten hyvänsä, niin on selvää, että hyökkäyksiä kohdistetaan poliittisiin organisaatioihin, merkittävässä asemassa oleviin henkilöihin ja sähköisiin äänestysjärjestelmiin.

Kyberhyökkäysten reaaliaikaista tilannetta voi seurata tietoturvayhtiö Kasperskyn interaktiivisen maailmankartan avulla. Kasperskyn karttasivulla voi seurat myös havaintojen määrää tilastona.

> Torju kiristyshaittaohjelmat

Ehkä sinua kiinnostaa...