Verkkopalvelun avulla voi tarkistaa, onko omassa järjestelmässä avoimia verkkoportteja.

Ovatko verkkosi portit auki?

Kaikki käyttämättömät verkkoportit on syytä sulkea, ettei niiden kautta päästä luvatta tietokoneelle.

tiistai 25. huhtikuuta 2017 teksti H. Rasmussen

Rikolliset pääsevät livahtamaan sisään helposti, jos tietokoneessa on avonaisia, suojaamattomia verkkoportteja.

Verkossa täytyy olla avoimia portteja ulkoa käytettäville kohteille, kuten esimerkiksi verkkolevylle tai valvontakameralle.

Tietoturvasta voi kuitenkin huolehtia käyttämällä salasanaa niissä palveluissa, joihin pitää päästä käsiksi verkon ulkopuolelta.

MxToolbox-palvelun avulla voi tarkistaa, mitkä portit ovat avoinna. Palvelu näyttää kävijän ip-osoitteen sivun alalaidassa, josta sen voi kopioida tarkistuskenttään.

Palveluun pääset tästä.

Verkkopalvelu kertoo, onko tietokoneessasi avoimia verkkoportteja.

Verkkopalvelu kertoo, onko tietokoneessasi avoimia verkkoportteja.

Tunnista mahdollinen tietoturva-aukko

Palvelun esittämistä tiedoista selviää verkkoportin käyttötarkoitus, kuten esimerkiksi ftp-tiedonsiirto tai pop3-sähköpostiliikenne. Turvallinen portti on merkitty rastilla, ja käytössä oleva avoin portti on merkitty vihreällä.

Jos käytössä on langaton yhteys, eikä avointa porttia tarvitse, langattoman reitittimen portin voi sulkea reitittimen asetuksissa. Tarkemmat tiedot löytyvät laitteen käyttöoppaasta.

Jos käytössä on langallinen yhteys internet-modeemista tietokoneelle, avoimen portin voi sulkea tietokoneen palomuuriohjelmalla.

Varavirtalähde taskussa varmistat, että puhelimessa riittää virtaa pitempään. Tartu tarjoukseen, niin saat 4 numeroa KotiMikroa ja tyylikkään varavirtalähteen hintaan 21,90 euroa – säästät 57,90 euroa. 

Ehkä sinua kiinnostaa...