Lenovo Thinkpad -takaisinkutsu
Tulipalovaara

300.000 Lenovo Thinkpad computere kaldes tilbage.

Lenovo kutsuu takaisin 300.000 tietokonetta tulipalovaaran takia

Lenovon Thinkpad-mallissa oleva vika saattaa sytyttää akun tuleen. Tarkista laitteesi heti, jos se on Thinkpad X1 Carbon.

maanantai 12. helmikuuta 2018 teksti P. Jensen

 

Lenovon ThinkPad X1 Carbon -kannettavista on löytynyt vakava vika, jonka takia Lenovo on päättänyt kutsua takaisin erän laitteita, jotka on myyty joulukuun 2016 jälkeen. Takaisinkutsu koskee noin 300 000 kannettavaa.

Laitteissa havaittu vika saattaa pahimmassa tapauksessa sytyttää laitteen akun tuleen. Takaisinveto ei koske ThinkPad X1 Carbon tietokoneita, jotka on valmistettu 1. marraskuuta 2017 ja sen jälkeen.

Lenovo toteaa tiedotteessaan, että ”Lenovo on havainnut, että rajatussa määrässä näitä kannettavia tietokoneita voi olla irrallinen ruuvi, joka voi vaurioittaa kannettavan tietokoneen akkua aiheuttaen sen ylikuumenemisen, mistä saattaa syntyä tulipalovaara”.

Lenovo kehottaa käyttäjiä tarkistamaan, kuuluuko heidän Carboninsa riskiryhmään. Tarkistuksen voi tehdä Lenovon tukisivulla.

Huolto on maksuton kaikille vaarantuneille ThinkPad X1 Carbon -tietokoneille.

Vasta kolme tapausta

Lenovo käynnisti takaisinkutsun, koska yhtiö kertoi saaneensa eri puolilta maailmaa kolme asiakasilmoitusta irronneeseen ruuviin liittyvästä tietokoneen ylikuumentumisesta ja tästä aiheutuneesta vauriosta tietokoneelle.

Lenovo korostaa, että takaisinkutsu koskee vain viidennen sukupolven kannettavia ThinkPad X1 Carbon ‑tietokoneita, jotka on valmistettu joulukuun 2016 ja lokakuun 2017 välisenä aikana.

Jos ongelma koskee omaa tietokonettasi, Lenovo suosittelee, että lopetat heti kannettavan käytön ja varaat ajan Lenovon tukipalveluista tai valtuutetulta takuupalveluiden tarjoajalta sen tarkistamiseksi, onko järjestelmässä irrallinen ruuvi.

Asiaan on syytä suhtautua vakavasti, sillä esimerkiksi Samsung Galaxy Note7:n viallinen akku osoitti vuonna 2016, kuinka ikävästi voi käydä, jos tekniikka pettää.


Ehkä sinua kiinnostaa...