Haavoittuvuus Adobe Flash Player -ohjelmassa

Haavoittuvuus Adobe Flash Player -ohjelmassa.

© Shutterstock

Laajalti käytetyssä ohjelmassa vakava haavoittuvuus

Adobe Flash Player -sovelluksessa on korjaamaton haavoittuvuus, jota käyttämällä hyökkääjä pääsee käsiksi tietokoneen tietoihin. Lue täältä, kuinka suojaudut haavoittuvuudelta.

tiistai 6. helmikuuta 2018 teksti P. Jensen

 

Adobe Flash Player -ohjelmasta, joka on käytössä yli miljardissa tietokoneessa ympäri maailman, on löytynyt vakava haavoittuvuus.

Raportoitujen hyökkäysten perusteella haittakoodi on tullut Microsoft Officen ohjelmien ja erityisesti Excel-taulukkolaskentaohjelman liitetiedostoihin piilotettuna.

Viestintäviraston Kyberturvallisuuskeskuksen maanantaisen varoituksen mukaan Flash Playerin korjaamatonta haavoittuvuutta käytetään hyökkäyksissä aktiivisesti.

Toistaiseksi Flash Playerin tietoturva-aukkoa hyödyntäviä hyökkäyksiä on Viestintäviraston mukaan havaittu lähinnä Etelä-Koreassa.

Eteläkorealainen tietoturvayhtiö antoi hälytyksen, kun selvisi, että Pohjois-Koreasta tulleessa hyökkäyksessä oli käytetty Flash Playerin haavoittuvuuteen perustuvaa haittakoodia.

Lue myös: Asiantuntijoiden parhaat tietoturvavinkit

Näin suojaudut Flash Player -haavoittuvuudelta

Adobe on ilmoittanut, että se julkaisee tällä viikolla korjaavan ohjelmistopäivityksen. päivitys on syytä asentaa heti, kun se on saatavilla.

Viestintävirasto neuvoo myös, että haavoittuvuudelta voi suojautua poistamalla Adobe Flash Playerin käytöstä. Tästä ei ole juurikaan haittaa, sillä monet selaimet eivät Flash Playeria muutenkaan tarvitse.

Hyvä varotoimi on myös olla avaamatta tuntemattomilta lähettäjiltä tulleita liitetiedostoja.

Päivitys 7.2. klo 10.44: Adobe on julkaissut kriittisen päivityksen Flash Playeriin. Viestintäviraston Kyberturvallisuuskeskuksessa on haavoittuvuustiedotteesta ajantasainen versio.


KotiMikron Etunurkassa on turvallisesti ladattavana yli 300 ohjelmaa. Mukana on myös kattava valikoima tietoturvaohjelmia ja -työkaluja. 

Saat pääsyn Etunurkkaan, kun tilaat yhden numeron KotiMikroa vain 3,90 eurolla. Tutustu tarjoukseen täällä

Ehkä sinua kiinnostaa...