risa

Pc:n aikakaudella pelastettu kadonneita tietoja 22 miljoonan dvd-levyn verran

Kadonneiden tietojen palauttamiseen erikoistunut Kroll Ontrack on 25 vuoden aikana palauttanut 103 petatavua tietokoneiden käyttäjiltä kadonneita tietoja. Tällaisen tietomäärän tallentamiseen tarvittaisiin lähes 22 miljoonaa dvd-levyä.

perjantai 6. huhtikuuta 2012

        Tiedot on mahdollista palauttaa hyvinkin         heikossa kunnossa olevalta tietokoneelta.

Tietojenpalautus-, tiedonhallinta- ja lakiteknisten palvelujen johtava tarjoaja Kroll Ontrack on julkistanut tilastotietoa digitaalisen tiedon ja tallennusteknologioiden kehityksen vaikutuksista tietojen katoamiseen ja palauttamiseen pc-tietokoneiden historian aikana. Tiedon määrä on kasvanut räjähdysmäisesti ja tallennusmenetelmät ovat muuttuneet nopeasti, mutta Kroll Ontrack on pystynyt palauttamaan tietoja jopa lähes täysin tuhoutuneilta kiintolevyiltä.

Kroll Ontrackin ensimmäinen laboratorio avattiin vuonna 1987, ja siitä lähtien yhtiö on palauttanut tietoja yli 103 petatavun (103 miljoonan gigatavun) edestä. Ensimmäisenä toimintavuotena Kroll Ontrackin laboratoriossa palautettiin tietoja 1,2 gigatavun verran, kun viime vuonna yhtiö palautti tietoja yhteensä lähes 35 miljoonan gigatavun edestä.

”Viimeisen 25 vuoden aikana vaikeimmat Kroll Ontrackin asiantuntijoiden kohtaamat tapaukset ovat liittyneet luonnonkatastrofeihin, joissa kiintolevyjä saattaa palaa, kastua tai vahingoittua fyysisesti muilla tavoin”, kertoo Kroll Ontrackin Suomen tytäryhtiön Norman Ibasin toimitusjohtaja Jyri Pohja. ”Kroll Ontrack on palauttanut uskomattomia määriä tietoja vaativimmissakin tilanteissa. Yksi yhtiön suurimmista onnistumisista koettiin vuonna 2003, kun ilmakehän ulkoreunalla räjähtäneen avaruussukkula Columbian pahoin romuttuneen ja sulaneen levyn tiedoista pystyttiin palauttamaan yli 99 prosenttia.”

Uusimman IDC Digital Universe -tutkimuksen mukaan tiedon määrä vähintään tuplaantuu joka vuosi ja ylittää tänä vuonna jo 1,8 zettatavua. Määrä vastaa 200 miljardia kahden tunnin mittaista hd-elokuvaa, joiden katsomiseen yhdeltä istumalta kuluisi 47 miljoonaa vuotta. Kun tietoa luodaan koko ajan enemmän, sitä myös katoaa enemmän. Tutkimusyhtiö Gartnerin mukaan joka vuosi vähintään joka neljäs tietokoneen käyttäjä menettää tietoja. Kroll Ontrackin tilastot osoittavat, että 29 prosenttia tietojen menetyksistä johtuu laitteistoviasta ja 27 prosenttia inhimillisestä virheestä. Muita syitä tietojen menetykseen ovat ohjelmistoviat (7 %), virukset (7 %) ja luonnonkatastrofit sekä muut onnettomuudet, kuten tulvat ja tulipalot (3 %).

”Päivittäinen elämämme on monella tapaa sidoksissa digitaaliseen tietoon”, sanoo Pohja. ”Kun virtualisointi, pilvipalvelut ja sosiaalisen median käyttö yleistyvät, on sekä kuluttajien että yritysten totuttava uudenlaisiin tiedontallennustapoihin. Uudet teknologiat tuovat uusia haasteita myös tietojenpalautukseen, mutta Kroll Ontrackin asiantuntijat ovat valmiita vastaamaan niihin.”

Ehkä sinua kiinnostaa...