tips_komfi_2_122012

Parhaat vinkit tietoturvasta

Tässä lehdessä kirjoitetaan usein tietoturvasta, mutta kuinka maailman johtavat asiantuntijat varmistavat turvallisen tietokoneen käytön? Vastaukset löytyvät näiltä sivuilta hyödyllisinä tietoturvavinkkeinä.

sunnuntai 12. elokuuta 2012

Itseään ei kannata pitää erikseen valikoituna tai erityisen uhattuna, vaikka sähköpostiin tulisikin huijausviestejä – ei vaikka lähettäjä vaikuttaisi tietävän nimesikin. Verkkorikolliset ampuvat virtuaalisilla haulikoillaan päivittäin miljoonia viestejä pahaa-aavistamattomiin koteihin. Se on kannattavaa liiketoimintaa, vaikka vain muutama ihminen haksahtaisi ansaan. Tietoturvayhtiö Symantec arvioi, että jopa 80 prosenttia maailman sähköposteista on roskaposteja eli joko ärsyttäviä mainoksia tai vielä haitallisempia versioita.

Verkossa on silti muitakin uhkia kuin roskaposti. Virukset ja haittaohjelmat ovat vielä vaarallisempia, sillä ne saastuttavat koneen ja ottavat sen jopa hallintaansa. Tiedon kalastelukin on uhkana, sillä rikolliset yrittävät huijata yksityisiä tietoja tai silkkaa rahaa tekaistuilla arpajaisilla tai seurustelupalveluilla. Tietoturvayhtiö Symantec laatii vuosittain Cybercrime Report -tietoturvaraportin. Viimeisimmän raportin mukaan 69 prosenttia internetin käyttäjistä on joutunut verkkorikoksen uhriksi – joka sekunti joutuu 14 aikuista verkkorikoksen uhriksi, mikä tarkoittaa yli miljoonaa uhria päivittäin.

Kysyimmekin maailman johtavilta tietoturvan asiantuntijoilta, miten he varmistavat turvallisen verkon selaamisen.

Ehkä sinua kiinnostaa...