KOM_FI_170655-NR13_Tag_programmerne_med_dig_Web

Ota suosikit aina mukaan tien päälle

Tee omat versiot suosituista ohjelmista – ja käytä niitä usb-muistilta ilman että ne tarvitsee asentaa tietokoneelle.

torstai 5. syyskuuta 2013

Ohjelmat pitää asentaa tietokoneelle, ennen kuin niitä voi käyttää. Tämä tavanomainen käsitys perustuu kokemuksiimme Windowsin ja siinä pyörivien ohjelmien käytöstä. Niinpä käymme aina uuden ohjelman kohdalla läpi tutut rutiinit napsauttamalla ensin Asenna-painiketta ja sen jälkeen tarvittavan monta kertaa Seuraava-painiketta, kunnes uusi ohjelma ilmestyy Käynnistä-valikon kohtaan Kaikki ohjelmat.

Useimmista ohjelmista on kuitenkin mahdollista tehdä versio, jota ei tarvitse asentaa tietokoneelle. Se säästää aikaa ja napsutteluja, ja lisäksi saat käyttöösi ohjelman, joka toimii kuin mikä tahansa tiedosto. Kun napsautat ohjelmatiedostoa, ohjelma aukeaa. Voit siirtää ohjelman kansiosta toiseen tai kiintolevyltä toiselle aivan kuten muitakin tiedostoja – mikä kuulostaa melkein liian helpolta ollakseen totta.

Tällaisia ohjelmia kutsutaan siirrettäviksi ohjelmiksi. Ne voidaan siirtää usb-muistille ja niitä voidaan käyttää suoraan muistitikulta esimerkiksi kaverin tietokoneella, ilman että koneelle pitää tehdä minkäänlaisia muutoksia. Ja hyvä uutinen on se, että voit tehdä siirrettäviä ohjelmia itse. Saat käyttöösi Cameyo-ohjelman, joka muuntaa tavalliset ohjelmat siirrettäviksi ohjelmiksi. Cameyo huomaa, kun asennat tietokoneellesi uuden ohjelman, ja luo siitä oman versionsa.

Ehkä sinua kiinnostaa...