Nyt voit lukita ja tyhjentää varastetun tietokoneen etänä
Lukitse ja tyhjennä:

Minne tietokoneesi on kadonnut? Riippumatta siitä, onko koneesi kadonnut vai varastettu, voit nyt jäljittää sen tehokkaan palvelun avulla.

Nyt voit lukita ja tyhjentää varastetun tietokoneen etänä

KotiMikro tarjoaa tilaajilleen maksutta kätevän palvelun, jonka avulla tietokoneen voi jäljittää, lukita ja tyhjentää etäyhteydellä, jolloin siitä tulee varkaalle käyttökelvoton.

keskiviikko 10. marraskuuta 2021 teksti H. Rasmussen

Tiedät varmaan, että älypuhelimen voi jäljittää, jos se on kadonnut tai varastettu, mutta sama voidaan tehdä myös tavalliselle tietokoneelle.

KotiMikro on solminut sopimuksen ammattimaisen DriveStrike-tietoturvayrityksen kanssa, joka tarjoaa palvelunaan tietokoneiden ja muiden älylaitteiden seurantaa, salausta ja etätyhjennystä.

Tavallisesti näiden edistyneiden toimintojen käyttäminen maksaa vuodessa 15 dollaria, eli noin 13 euroa, mutta KotiMikro-lehden tilaajille se on maksuton. Saat nimittäin palvelusta 15 dollarin alennuksen – vuosi toisensa jälkeen.

Tämä tarkoittaa, että voit asentaa DriveStriken ohjelman tietokoneellesi ja nähdä sen sijainnin kartalla. Voit myös salata kiintolevyn sisällön BitLockerin avulla, jos käytät Windows 10- tai 11 Pro -käyttöjärjestelmää, lukita sen kokonaan tai poistaa koko kiintolevyn sisällön.

> Lue lisää ohjelmasta Etunurkasta tästä

Erittäin tehokas lukitus tietokoneeseen

Kun DriveStrike-ohjelma on asennettu tietokoneellesi, voit ohjata sitä toiselta laitteelta yhtiön verkkosivuston kautta.

Voit esimerkiksi seurata puhelimen tai tabletin avulla, missä tietokone on – tai lukita varkaan ulos Windowsista.

DriveStrike-ohjelma lukitsee Windowsin niin tehokkaasti, ettet voi kirjautua Windowsiin edes omalla salasanallasi. Vasta kun napsautat samassa verkkosivustossa lukituksen avauspainiketta, sinä tai varas pääsette takaisin Windowsiin.

> Lue myös: Näin löydät matkapuhelimesi, jos se katoaa

Tyhjennä tietokone kokonaan etänä

Jos esimerkiksi näet kartalta, että tietokone on siirtynyt maan rajojen yli ja joudut luopumaan yrityksestä saada koneesi takaisin, voit valita lopullisen ratkaisun: Poista kiintolevyn koko sisältö, jotta henkilökohtaiset tiedostosi eivät joudu vääriin käsiin. 

Jos valitset tämän vaihtoehdon verkkosivustossa, Windows kirjaa käyttäjän ulos ja toimii jonkin aikaa taustalla. Tietokone näyttää asentavan päivityksiä. 

Kun se käynnistyy uudelleen, näytölle tulee tietokoneen BIOS-ilmoitus: Käyttöjärjestelmää ei ole asennettu. 

Tiedostojen lisäksi myös Windows ja kaikki muu kiintolevyllä oleva poistetaan lopullisesti.

DriveStrike-ohjelman avulla voit lukita ja tyhjentää tietokoneen etänä.
DriveStrike:

Tietokoneen sijainti näkyy kartalla, jota voit zoomata nopeasti ja nähdä koneen tarkan sijainnin. Yläosan painikkeilla voit myös lukita tietokoneen niin, ettei kukaan voi käyttää sitä – tai tyhjentää koneen, jolloin kaikki sisältö tyhjennetään kiintolevyltä.

Voit asentaa DriveStriken yhdelle laitteelle

DriveStrike-sopimuksemme avulla voit asentaa ohjelman yhdelle laitteelle veloituksetta.

Voit itse päättää, haluatko asentaa DriveStrike-laitteen Windows-, Linux- vai Mac-tietokoneelle. Voit myös suojata joko iPhone, iPadin tai Android-puhelimen tai -tabletin. 

Ilmaisen tarjouksen hyldyntäessäsi voit käyttää palvelua vain yhdellä laitteella kerrallaan.

> Jos et ole vielä KotiMikro-lehden tilaaja, aloita tilaus 3,90 eurolla tästä

Lue lisää ohjelmasta lehdestä

Nyt saatavilla olevasta KotiMikron numerosta 18/2021 voit lukea lisää houkuttelevasta tarjouksesta – ja tutustua DriveStrike-ohjelman asennusoppaaseen. 

Löydät lehdestä myös kertakäyttöisen alennuskoodin, jota tarvitset tarjouksen käyttämiseen.

> Löydät sekä artikkelin että ohjelman Etunurkasta täältä

Ehkä sinua kiinnostaa...