Mossack Fonseca KFA

Näin Panama-paperit vuotivat

Miljoonia asiakirjoja, 2,6 teratavullista tiedostoja, salattu keskustelufoorumi ja salaiset koodit olivat tähän asti mittavimman asiakirjavuodon, Panama-papereiden, mausteita.

tiistai 26. huhtikuuta 2016

Uutinen 11,5 miljoonasta vuodetusta asiakirjasta kiiri ympäri maailman. Mossack Fonsecan asianajotoimiston Panama-paperit koskivat isokenkäisiä ja raharikkaita kaikilta yhteiskunnan alueilta. Suuria summia on piilotettu verottajalta piiloon veropapratiisiin perustettuihin firmoihin. Kiinnostaviin kysymyksiin kuuluu, kuinka ylipäänsä oli mahdollista, että 2,6 teratavua käsittävä tiedostomälli saatii esiin?

Anonyyminä - ainakin toistaiseksi - pysytellyt lähde otti Wired-lehden mukaan yhteyttä saksalaisen sanomalehden Suddeutsche Zeitungin toimittajaan Bastian Obermayeriin. Hänelle lähde halusi luovuttaa "joitain talousrikoksia dokumentteja".

Obermayer kertoo, että hän keskusteli lähten kanssa salattujen keskusteluohjelmien, kuten Signalin ja Threeman avulla. He vaihtoivat ohjelmaa säännöllisesti. Joka kerta Obermayer ja anonyymilähde sopivat tietyistä turvakysymyksistä ennakkoon j he myös käyttivät PGP-salattuja sähköpostiviestejä. Tietojen siirtotapaa Obermayer ei paljasta mutta antaa ymmärtää, että siirto tapahtui pienissä erissä pitemmän aikajakson aikana.

Lue myös > Wikipedia käyttää salausta

Ehkä sinua kiinnostaa...