RouterChecker

Mihin osoitteeseen tietoliikenteesi menee?

F-Securen ilmainen verkkotyökalu tarkistaa nettiasetukset ja varmistaa, että yhteys on asiallinen.

sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Internetiä tarvitaan moniin eri käyttötarkoituksiin, mikä kiinnostaa yhä useammin myös verkkorikollisia. F-Securen kehittämä uusi työkalu, Router Checker, auttaa torjumaan verkkohuijauksia tarkistamalla tietokoneen internetasetuksia ja varmistamalla, että tietoliikenne ohjautuu oikeaan osoitteeseen. Ilmaisen Router Checkerin avulla käyttäjä voi pitää huolta siitä, ettei verkkoselaamista pääse kukaan manipuloimaan.

Router Checker tunnistaa muuttuneet verkkoasetukset, joiden avulla hyökkääjä voi vaikuttaa käyttäjän verkkokäyttäytymiseen. Nimipalveluiden väärentäminen on yksi yleisimmistä tietoturvaongelmista. Hakkerit suosivat hyökkäyksiä, jotka muuttavat tietokoneen reitityksiä tai internetasetuksia päästäkseen niiden avulla manipuloimaan huomaamattomasti suuren määrän laitteita.

Router Checker tarkistaa, että tietokone on yhteydessä asialliseen palvelimeen ja kertoo perustiedot yhteydestä.

Käyttäjä ei huomaa hyökkäyksiä

F-Secure havaitsi, että vuonna 2014 yli 300 000 koti- tai toimistolaitteen reitityksen asetuksia oli muutettu. Jokaisen reitityksen piiriin kuului useita tietokoneita, matkapuhelimia ja muita laitteita.

”Tämänkaltaiset hyökkäykset ovat niin hienovaraisia, että käyttäjän on vaikea havaita niitä. Ongelmat jäävät usein huomaamatta, koska niistä ei välttämättä ole selviä merkkejä. Käyttäjälle ilmaantuu yhtäkkiä enemmän mainoksia tai hänet ohjataan väärennetylle sivustolle, joka näyttää aidolta ja tuntuu turvalliselta", sanoo F-Securen tietoturva-asiantuntija Sean Sullivan.

"On tärkeää huomata pienetkin muutokset ja Router Checker on erinomainen työkalu, jonka avulla voi tarkistaa laitteidensa turvallisen reitityksen.”

F-Securen Router Checker varmistaa tietokoneiden, puhelinten ja muiden laitteiden verkkoasetuksia ja reitityksiä, jotka yhdistävät laitteet turvallisille, käyttäjän tai laajakaistapalveluntarjoajan valitsemille nimipalvelimille.

Ehkä sinua kiinnostaa...