Spectre ja Meltdown
Spectre ja Meltdown

Asenna Microsoftin julkaisema korjaava päivitys, jos tietokone alkoi kaatuilla Intelin päivityksen jälkeen.

© Shutterstock

Microsoft paikkasi Intelin päivitysvirheen

Intelin tietoturvapäivitykset Spectre- ja Meltdown-haavoittuvuuksiin ovat aiheuttaneet tietokoneiden kaatuilua ja datamenetyksiä. Microsoft julkaisi möhläyksen korjaavan päivityksen.

tiistai 6. maaliskuuta 2018 teksti P. Jensen

 

Intel julkaisi epäonniset päivitykset massiiviseen haavoittuvuuteen, joka koski lähes kaikkia maailman tietokoneita.

Intel huomasi pian, että päivitykset aiheuttivat muun muassa tietokoneen odottamattomia ja usein tapahtuvia uudelleenkäynnistymisiä.

Viime viikonloppuna Microsoft julkaisi korjaavan päivityksen, joka poistaa osan Intelin laiteohjelmistopäivityksen uusista tietoturvaratkaisuista. Korjaava päivitys kannattaakin tehdä vain, jos tietokoneessa on ilmennyt ongelmia Intelin päivitysten jälkeen.

Jos teit laiteohjelmistopäivityksen hiljattain ja tietokoneesi on sen jälkeen alkanut toimia epävakaasti, voit ladata Microsoftin julkaiseman paikkauksen täältä.

Päivitys meni pieleen

Vuoden alussa raportoitiin toistaiseksi laajin suorittimia koskeva haavoittuvuus. Suoritinbugit Meltdown ja Spectre avasivat käytännössä kaikki maailman tietokoneet apposen avoimiksi hyökkäyksille.

Valmistajat paikkasivat aukot nopeasti, mutta sitten ilmeni, että päivitykset tehtiin liiankin vikkelästi.

Tiedossa oli, että haavoittuvuudet paikkaava korjauspäivitys hidasti järjestelmää, mutta lisäksi päivitys aiheutti odottamattomia ongelmia, kuten tietokoneen yllättäviä kaatuiluja ja pahimmillaan tietojen katoamista.

Intel on jo kehottanut käyttäjiä keskeyttämään Meltdown- ja Spectre-päivitykset, kunnes yhtiö saa korjaavan päivityksen valmiiksi. Nyt hätiin tuli sitten myös Microsoft, joka julkaisi korjaavan päivityksen niille käyttäjille, jotka ehtivät tekemään Intelin alkuperäisen päivityksen.

Lue myös: Tarkista – Onko tietokoneesi altis superhaavoittuvuudelle?


KotiMikro suosittelee:
Ota käyttöön tehokas tietoturvapaketti

Erilaiset haittaohjelmat, kuten kiristyshaittaohjelmat ja pankkitroijalaiset ovat tietokoneen käyttäjän jatkuvana uhkana.

Haavoittuvuudet järjestelmissä, sovelluksissa ja vanhoissa ohjelmissa avaavat hakkereille pääsyn tietokoneella tai mobiililaitteella oleviin luottamuksellisiin tietoihin ja tärkeisiin tiedostoihin.

Uhkia voi torjua muun muassa ottamalla käyttöön virustorjuntaohjelman, varmuuskopioimalla tietokoneen ja mobiililaitteen säännöllisesti sekä käyttämällä roskapostisuodatinta, joka perkaa haitalliset viestit asiallisten joukosta.

KotiMikro on koonnut valikoiman tehokkaita ohjelmia kattavaksi tietoturvapaketiksi Etunurkkaan. Ohjelmat ovat asiantuntijoiden valitsemia ja tarkastamia. Ohjelmista aina saatavilla tuorein versio, ja ohjelmista on myös ladattavana vaihe-vaiheelta etenevä opastus, jonka avulla ohjelman saa helposti käyttöön.

> Nyt saat yhden KotiMikron numeron ja Etunurkan käyttöösi vain 3,90 eurolla.

Ehkä sinua kiinnostaa...