Älykkäät verkkolaitteet suojaavat älykotia ja tuovat lisää tietoturvaa.

© Cujo

Kolme älykästä verkkolaitetta

Älykkäät reitittimet ja verkkosovittimet suojaavat kaikkia kodin verkkoon kytkettyjä laitteita netin vaaroilta ja käyttäjää myös matkoilla. Tässä on kolme uutta älylaitetta verkkoon.

tiistai 21. maaliskuuta 2017 teksti Christian Slot

Aina ei tule ajatelleeksi, että kotona on paljon laitteita, jotka ovat lähes jatkuvasti yhteydessä kotiverkkoon ja sitä kautta myös nettiin.

Älykoti tarvitseekin älykkäitä verkkoratkaisuja. Esittelemme kolme laitetta, joista kaksi on tarkoitettu kotikäyttöön ja kolmas soveltuu myös matkakäyttöön. Kaikki suojaavat kaikkia kodin verkkoon kytkettyjä laitteita netin vaaroilta.

Cujo

Cujo on älykäs palomuuri
© Cujo

Cujo on älykäs palomuuri, joka suojaa sekä esineiden internetissä olevat että muut verkkoon kytketyt laitteet.

Cujo on älykäs palomuuri, joka pitää verkkoliikennettä jatkuvasti silmällä ja ilmoittaa siihen kuuluvalla mobiilisovelluksella, jos se havaitsee verkkoliikenteessä ongelmia.

Sovelluksella voi sallia yhteysyrityksen, jos kyseessä on asiallinen ohjelma tai muu taho. Sovelluksen avulla voi myös torjua tuntemattomat lähiverkkoon yhdistyneet laitteet.

KotiMikron testissä testaaja arvioi, että Cujon dynaaminen tietoturva ja nopeat hälytykset tuovat lisäsuojaa, varsinkin jos perheessä on teini-ikäisiä, jotka saattavat liikkua vaarallisilla sivustoilla.


Hinta: 114 euroa, johon sisältyy 180 päivän palvelutilaus (hinta Amazonista)

Lue arvio KotiMikron Testinurkassa

Lisätietoja Cujo-palomuurista on valmistajan sivuilla.


Bitdefender BOX

Bitdefender valvoo kotiverkon likennettä
© Bitdefender

Toisen sukupolven Bitdefender Box osaa myös varoittaa, jos olet aikeissa naputella luottamuksellisia tietoja sivustolle, jonka turvallisuudesta ei ole takeita.

Bitdefender Box muodostaa suojakilven ulkoapäin tulevia uhkia, kuten haittaohjelmia, vaarallisia nettiosoitteita ja heikkoja salasanoja vastaan.

Lisäksi laite tarkkailee jatkuvasti lähiverkon liikennettä, ja jos se havaitsee jotain epäilyttävää, vaikkapa porttihaisteluita, se estää pääsyn.

Bitdefender Box on toistaiseksi saatavana vasta Yhdysvalloissa, mutta sitä odotetaan myös Eurooppaan.

Hinta: 200 dollaria (sisältää vuoden palvelusopimuksen)
Vuositilaus: 100 dollaria
Lisätietoja Bitdefender Boxista on valmistajan sivuillaKeezel

Keezel salaa wlan-yhteyden niin kotona kuin matkoilla.
© Keezel

Keezel salaa wlan-yhteyden niin kotona kuin matkoilla.

Keezel on mukana kulkeva verkkosovitin, joka suojaa wlan-yhteyden niin kotona kuin julkisissa verkoissakin, esimerkiksi lentokentillä.

Keezel käyttää VPN-tekniikkaa, joka salaa käyttäjän nettiliikenteen niin, että sitä on mahdoton ulkopuolisen seurata.


Hinta: Perusversio, jonka nopeus on 500 kbit/s, maksaa Keezelin verkkokaupassa 139 dollaria.
4-20 Mbit/s -nopeutta saa kahdeksi vuodeksi 209 dollarilla, ja aikarajaton versio maksaa 469 dollaria. (Hinnat ovat ilman toimituskuluja).
Kuukausitilaus:5 €/kk (täysi nopeus)

Keezelin voi tilata valmistajan verkkokaupasta.

Juuri ilmestyneessä KotiMikrossa 5/2017 on 22 muuta hyvää käyttövinkkiä Windows 10:lle. Tilaa KotiMikro, niin saat luettavaksi lehden 5 viimeisintä numeroa Wype-palvelussa.

Ehkä sinua kiinnostaa...