Nye_komfi_162011

Käytä pc:tä lomalla

Tietokoneesta on moneksi. Lomalle ei tarvita sen lisäksi kuin passi, hammasharja ja vaihtovaatteita, sillä tietokone selviää lähes kaikista muista tehtävistä loistavasti. Saat meiltä 13 kätevää, hauskaa ja turvallista ideaa siitä, millaisiin uusiin käyttötapoihin voit myös valjastaa tietokoneesi.

perjantai 29. kesäkuuta 2012

Tekstinkäsittely? Haukotus. Taulukkolaskenta? Huokaus! Internet? Se nyt ainakin on tuttu. Tietokone eroaa muista kodinkoneista siinä, että sen voi ohjelmoida minkä tahansa tehtävän tarpeisiin. Useimmat käyttävät kuitenkin tietokonettaan kovin yksipuolisesti – joko kirjoituskoneena, laskukoneena tai edistyksellisenä televisiona internetyhteyksineen. Se on harmi, sillä kodin tuttu tietokone kelpaisi paljon monipuolisempaankin käyttöön.

Ajatus vain mielikuvituksen asettamista rajoista on kovin kulunut klisee jotakin uutta asiaa kuvaillessa. Tässä yhteydessä on kuitenkin tosiaan niin, että vain mielikuvitus rajoittaa tietokoneen käyttämistä. Lue siis koko artikkeli ja kokeile tietokoneen hyödyntämistä uusilla tavoilla.

Löydä varastettu digikamera Digikameralla kuvatessa kuvatiedostoihin tallennetaan tietoa, jota kutsutaan exif-dataksi. Kyseisistä tiedoista näkee muun muassa kuvaamiseen käytetyn kameran tarkan mallin, kuvaamisen ajankohdan, polttovälin, suljinajan ja mahdollisen salaman käytön. Monet kamerat tallentavat lisäksi sarjanumeronsa jokaiseen digikuvaan.

Sarjanumeron tallentaminen kuviin on perustana nokkelalle kotisivulle, jolta voi etsiä omaa varastettua kameraa.

Katsele televisiota ja vuokraa elokuvia Sateisena sunnuntaina ei tee juuri mieli muuta kuin käydä videovuokraamossa ja istua sitten sohvalla. Jos vain matkalla vuokraamoon ei kastuisi … Tietokone tekee onneksi videovuokraamoon kävelemisen tarpeettomaksi. Verkossa on lukuisia kotisivuja, joilta voi vuokrata maksua vastaan elokuvia tai katsella ilmaiseksi televisio-ohjelmia.

Kone ohjaa oikealle reitille Unohda vanhentuneet tiekartat kokonaan, sillä puolet autoilijoista käyttää jo gps-paikannusta. Tietokonelehdessä esittelemme toki tietokoneen hyödyntämistä paikannuksessa. Esimerkiksi Google Earthin tapaisen karttasovelluksen lisäksi tarvitaan vain gps-vastaaonotin.

Ehkä sinua kiinnostaa...