Freedome-Suomi_web

Katso Suomen tv:tä ulkomaanlomalla

Vpn-palvelun avulla voit ulkomailla muuttaa virtuaalisen sijaintisi Suomeen. Vpn-yhteys estää myös nettiretkiesi seuraamisen.

keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Kaikkia kotimaisten tv-palveluiden ohjelmia ei tekijänoikeussyistä näytetä ulkomailla. Esimerkiksi Yle Areenassa on listattuna ulkomailla katsottavat ohjelmat. Valikoima on kohtuullinen, sisältäen kuitenkin lähinnä uutisia ja asiaohjelmia. Muun muassa draamat, monet sarjat ja urheilu eivät näy.

Maarajoituksen voi kuitenkin kiertää vpn-yhteydellä. Vpn-palvelun avulla voi valita sijainnikseen Suomen, vaikka istuisi palmun alla täppäri sylissä ja viileä virvoke käden ulottuvilla.

Maarajoitetut ohjelmat ovat katsottavissa, koska vpn-yhteys ohjaa kaiken nettiliikenteen kulkemaan Suomen tai muun valitun maan kautta.

Kokeile 14 päivää Helppo ja luotettava vaihtoehto vpn-ohjelmaksi on kotimaisen tietoturvayhtiö F-Securen Freedome. Freedome on lisäksi tietoturvaohjelma, joka suojaa käyttäjän yksityisyyttä, myös avoimissa wlan-verkoissa.

Sijainnin muuttaminen käy helposti valikon avulla, eikä vpn-tekniikkaan tarvitse erikseen perehtyä. Yhteysnopeus voi olla normaalia hieman heikompi, mutta kuva pyörii silti siedettävästi. Ja on kieltämättä kiehtovaa, että voi valita sijainnikseen vaikka Lontoon ja katsoa BBC:n iPlayeria, joka ei meillä muuten näy.

Freedomesta on eri hintoja. Sen saa esimerkiksi kolmelle laitteelle vuodeksi viidellä kympillä tai kolmella kympillä vuodeksi taulutietokoneelle. Tablet-version nimi on F-Secure Freedome VPN. Saatavana on myös kuukausitilaus. Ohjelmaa voi kokeilla 14 päivää ilmaiseksi.

Ehkä sinua kiinnostaa...