Kuningatar Elisabet II:ta käytetään huijauksessa.
Huijaus:

Ison-Britannian kuningatar Elisabet II istui valtaistuimella 70 vuotta, mutta nyt hänen kuolemaansa hyödynnetään huijauksessa.

Huijarit käyttävät kuningatar Elisabet II:n kuolemaa hyväkseen

Juuri nyt on liikkeellä sähköpostiviesti, joka näyttää tulevan Microsoftilta ja jonka sisältämä linkki vaikuttaa johtavan edesmenneen kuningatar Elisabet II:n muistosivulle, mutta sekä sähköposti että muistosivu ovat huijauksia.

maanantai 19. syyskuuta 2022 teksti H. Rasmussen

Kuten jokainen varmaan jo tietää, rikollisten häikäilemättömyydellä ei ole rajoja.

Nyt he ovat vajonneet niin alas, että he käyttävät Englannin kuningatar Elisabet II:n äskettäistä poismenoa hyväkseen kalastellakseen henkilötietoja pahaa-aavistamattomilta uhreilta.

Lue myös: Ole varovainen, jos saat tämäntyyppisen sähköpostiviestin 

Ole varovainen, jos saat sähköpostia "Microsoftilta"

Uudessa huijauksessa rikolliset lähettävät sähköpostiviestejä, jotka näyttävät Microsoftin virallisilta sähköposteilta. 

Viestissä sinua pyydetään vierailemaan kuningattaren kunniaksi perustetulla muistosivulla, jossa voit kirjoittaa tervehdyksen virtuaaliseinälle.

Kun napsautat sähköpostiviestissä olevaa linkkiä, sinun täytyy kirjautua ensin Microsoft-tililläsi – jonka jälkeen päädyt tietojenkalastelusivulle, jonka ainoa tarkoitus on huijata sinulta Microsoft-tilisi kirjautumistiedot.

Väärennetty verkkosivusto pystyy myös varastamaan kirjautumistietosi, vaikka olisit kirjautunut Microsoft-tilillesi kaksivaiheisella todennuksella.

> Lue myös: Huijarit hyökkäävät Facebookissa ja muissa sosiaalisissa verkostoissa

Lähettäjää koskevista tiedoista näkyy selvästi, että sähköposti EI tule Microsoftilta, vaikka se muistuttaakin yrityksen virallisia sähköpostiviestejä. Viestissä oleva linkki johtaa kuolleen kuningattaren väärennetylle muistosivulle.
Huijaussähköposti:

Lähettäjää koskevista tiedoista näkyy selvästi, että sähköposti EI tule Microsoftilta, vaikka se muistuttaakin yrityksen virallisia sähköpostiviestejä. Viestissä oleva linkki johtaa kuolleen kuningattaren väärennetylle muistosivulle.

Lisää kuninkaallisia petoksia tulossa

Valitettavasti uusi huijaussähköposti tuskin on ainutkertainen tapaus. 

Brittiläinen National Cyber Security Centre varoitti viime viikolla, että kuningattaren kuolema voi aiheuttaa uuden huijausaallon, jossa kuolemaa käytetään väärin rikollisiin tarkoituksiin.

Turvallisuusasiantuntijoiden mukaan tämä johtuu siitä, että olemme alttiimpia erilaisille huijareiden tempuille, jos jokin asia vaikuttaa meihin tunnetasolla – esimerkiksi kuolema, sota, epidemia tai luonnonkatastrofi.

Siksi on suositeltavaa olla reagoimatta Ison-Britannian kuninkaallisessa perheessä tapahtunutta kuolemantapausta koskeviin viesteihin.

> Lue myös: Varo tietojenkalastelua – Tässä ovat vaarallisimmat palvelut

Ehkä sinua kiinnostaa...