googledrive_miss

Google Drive voi avata takaoven

Pilvipalvelun vaivaton käyttö voi muuttua takaoveksi, jos tietokoneen käyttäjätiliä ei ole suojattu salasanalla.

keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Verkkosivusto H-Online.com kertoo, että työpöytäohjelma, jolla käytetään Google Drive -tallennuspalvelua, saattaa sisältää vaarallisen takaoven. Muut tietokoneen käyttäjät voivat takaportin kautta päästä käsiksi käyttäjän Gmail-sähköposteihin, Google-kalenteriin ja yhteystietoihin.

Työpöytäohjelman synkronointityökalussa on linkki ”Visit Google Drive on the web”, joka avaa Drive-palvelun uuteen selainikkunaan ja kirjaa käyttäjän sisään automaattisesti. Tästä istunnosta voi sitten siirtyä suoraan Googlen muihin palveluihin, kuten Gmailiin ja Google-kalenteriin.

Työpöytäohjelma avaa uuden Google Drive -istunnon selaimeen salasanaa kysymättä, vaikka käyttäjä olisi kirjautunut ulos palvelusta. Työpöytäohjelma pyytää tunnukset vain kerran, kun ohjelma asennetaan ja otetaan käyttöön. Takaoven tarjoava linkki onkin erityisen ongelmallinen tietokoneilla, joilla on useita käyttäjiä. Siksi käyttäjän onkin syytä varmistaa, että käyttäjätili on suojattu salasanalla, jos samalla tietokoneella on useita käyttäjiä.

Ehkä sinua kiinnostaa...