Ruuhkainen kävelykatu kesäpäivänä

Googlen raportit kertovat, kuinka ihmiset liikkuvat. Tiedoilla yhtiö haluaa auttaa koronaviruksen vastaisessa taistelussa.

Google antaa dataa koronaviruksen vastaiseen taisteluun

Vihdoinkin jotain hyötyä siitä, että Google aina tietää, missä me liikumme: Nyt paikannusdatalla halutaan auttaa covid-19-taudin vastaisessa taistelussa.

tiistai 7. huhtikuuta 2020 teksti M. Haverholm


Google haluaa auttaa viranomaisia covid-19-taudin vastaisessa taistelussa jakamalla keräämäänsä paikannusdataa ihmisten liikkumisesta.

Googlen Community Mobility Reports -raportteja voidaan hyödyntää eri tavoin.

Raportit kertovat muun muassa missä, milloin ja kuinka ihmiset liikkuvat tiettyinä aikoina.

Tietojen avulla Google toivoo viranomaisten ja yritysten saavan paremman yleiskuvan ihmisten liikkumisesta nykyisessä poikkeustilanteessa. Näin voidaan tutkia, kuinka liikkumisrajoitukset toimivat.

Lue, kuinka Googlen keräämän tiedon avulla voi esimerkiksi välttää jonotuksen.

Anonyymiä tietoa

Google painottaa, että kaikki sen keräämät tiedot ovat täysin anonymisoituja. Nyt julkaistujen raporttien yhteydessä yhtiö alleviivaa sitä, että yksittäisistä henkilöistä ei julkaista tietoja.

Julkaistut tiedot ilmaisevat vain muutokset liikkumisessa yleisellä tasolla, eikä tiedoista voi tunnistaa henkilöitä.

Jos on huolissaan omien liikkumistietojensa päätymisestä Googlen dataan, yhtiö neuvoo ottamaan sijaintihistorian pois käytöstä puhelimessa. Silloin Google ei voi seurata laitteen liikkumista.

 Lue lisää, kuinka voit kätkeä sijaintisi Googlelta.

Tutustu liikkumisraportteihin

Googlen Community Mobility Reports -palvelussa on tällä hetkellä noin 180 maata ja aluetta, ja määrää kasvatetaan viikoittain.

Google kertoo, että raportit ovat saatavilla rajoitetun ajan ja niin kauan kuin terveysviranomaiset pitävät niitä hyödyllisinä covid-19-taudin leviämisen estämisessä.

Googlen Community Mobility Reports -palvelu on täällä. Sivulta voi valita haluamansa maan raportin pdf-tiedostona.

Suomea koskevan alueittain jaetun raportin voit avata suoraan tästä linkistä.


Ehkä sinua kiinnostaa...