Nybegyndere_komfi_172011

Facebookin turvallinen käyttö

Facebook varovaisille. Hyödynnä Facebookia monipuolisesti vaarantamatta tietoturvaa tai yksityisyyttä.

maanantai 2. heinäkuuta 2012

Peräti 600 miljoonan kansainvälisen käyttäjän Facebookiin törmää joka puolella. Yksittäisenä valtiona Facebook olisi väkiluvultaan maailman kolmanneksi suurin heti Kiinan ja Intian jälkeen.

Facebook on jo niin suosittu, että sitä käytetään yhä enemmän yleisavaimena muihin palveluihin kirjautumiseen. Facebook on myös yleinen yhteydenpitoväline yhdistyksille ja yrityksille. Kaikki nämä mahdollisuudet jäävät hyödyntämättä, ellei itsellä ole palvelun tunnuksia.

Noin kahdella miljoonalla suomalaisella on jo oma Facebook-profiili. Loppuihin kolmeen miljoonaan kuuluneet joutuvat luultavasti selittämään toistuvasti ystävilleen, työkavereilleen tai vaikkapa vanhempainillassa muiden koululaisten vanhemmille, miksi he eivät ole mukana.

Facebookiin uteliaan varovaisesti suhtautuville on nyt tarjolla apua. Facebookista puhutaan ja kirjoitetaan paljon, mutta se on lopulta vain yksi verkkopalvelu, jolla on toki valtavasti käyttäjiä. Itse kukin voi käyttää Facebookia juuri sillä tavalla kuin haluaa. Palvelussa ei tarvitse roikkua aamusta iltaan, jos tarkoituksena on hakea sieltä vain tiettyä informaatiota tuttavista. Kenenkään ei myöskään tarvitse paljastaa syntymäpäiväänsä tai painoaan koko maailmalle, sillä yksityisyyden suojaamiseen opastetaan tässä artikkelissa.

Facebookin ominaisuudet muuttuvat koko ajan, joten palvelu voi näyttää kirjautuessa hiukan erilaiselta kuin näillä sivuilla.

Facebookin tietoturva Facebookin tietoturvaa on kritisoitu monin tavoin, ja moitteille on perustellut syynsä. Tietoturvaa on kuitenkin kohennettu niin, että Facebookin käyttäminen on suurin piirtein yhtä turvallista tai turvatonta kuin useimpien muidenkin verkkopalveluiden.

Ehkä sinua kiinnostaa...