f-secureonline

F-Securen ilmainen Online Scanner menee pintaa syvemmälle

Haittaohjelmien etsimiseen ja poistamiseen suunniteltu F-Secure Online Scanner on saanut uuden ilmeen lisäksi uutta potkua pc-haittaohjelmien poistoon. Helppokäyttöinen ja kattava ilmaistyökalu havaitsee nyt myös rootkit-ohjelmat.

perjantai 5. huhtikuuta 2013

F-Securen ilmainen Online Scanner -työkalu on uudistunut perusteellisesti. Uusi versio on entistä nopeampi, kevyempi ja tehokkaampi, minkä lisäksi se tunnistaa ja poistaa myös rootkit-ohjelmat, joista on tavallisesti varsin hankala päästä eroon. Viiden megatavun kokoiseksi kaventuneen työkalun käyttö on hyvin helppoa, sillä koko operaatio vaatii vain pari klikkausta. Koska Online Scanner ei asennu käyttäjän tietokoneelle, sen voi ajaa aina halutessaan tarvitsematta huolehtia siitä enää jälkeenpäin.

44 prosenttia kuluttajista tunnustaa tuntevansa olonsa turvattomaksi surffaillessaan verkossa, sillä he pelkäävät klikkaavansa haitallista linkkiä, joka tartuttaa tietokoneeseen haittaohjelman.* Heidän huolensa on varsin aiheellinen.

”Internetissä vallitsevat viidakon lait,” sanoo F-Securen tietoturvatutkimuksesta vastaava johtaja Kimmo Kasslin.

”Luotettavina pidettyihin sivustoihin ujutetaan haittaohjelmia, ja käyttäjät voivat täysin huomaamattaan joutua niiden uhreiksi – pahimmillaan siihen riittää, että vierailee haitallisessa tai haittaohjelmien saastuttamassa sivustossa. Tämän vuoksi kannattaa aina silloin tällöin ajaa tarkistusohjelma, vaikka tietokoneelle olisikin asennettu jokin tietoturvaohjelmisto.”

Yhden pysähdyksen taktiikka virusten ja rootkit-ohjelmien poistoon

Kehittyneimmät rootkit-ohjelmat käynnistyvät ennen tietokoneen käyttöjärjestelmää, minkä vuoksi niitä on erittäin vaikea havaita. Tässä on epäilemättä yksi syy siihen, miksi muun muassa kaksi suurta ja nopeasti laajenevaa botnet-verkkoa, TDL ja ZeroAccess, käyttävät leviämiseensä rootkit-tekniikkaa. ZeroAccess tartutti viime vuonna miljoonia tietokoneita ympäri maailmaa; F-Securen tietoturvalaboratorion raportin mukaan sen uhreiksi joutui jopa 140 000 IP-osoitetta Yhdysvalloissa ja Euroopassa.

Rootkit-ohjelmien poistaminen voi olla vaivalloista ja viedä melkoisesti aikaa. Yleensä käyttäjän täytyy luoda poistoa varten erillinen cd-levy tai muistitikku ja kuluttaa aikaa asiakastuen kanssa keskustelemiseen. F-Secure Online Scanner säästää käyttäjien aikaa ja vaivaa, sillä työkaluun sisältyy DeepClean – Linuxiin pohjautuva käyttöjärjestelmä, joka on suunniteltu erityisesti rootkit-ohjelmien poistamiseen. Kun Online Scanner havaitsee rootkit-ohjelman, se käynnistää tietokoneen uudelleen DeepClean-käyttöjärjestelmällä, joka poistaa rootkit-ohjelman. Poiston jälkeen DeepClean käynnistää Windowsin uudelleen. Käyttäjän ei tarvitse tehdä mitään koko aikana, sillä poisto-operaatio tapahtuu täysin automaattisesti.

“Uuden Online Scannerin hienoimpia puolia ovat sen nopeus, helppokäyttöisyys ja yleispätevyys,” Kasslin sanoo.

”Työkalu on pieni ja kevyt, mutta siinä on melkoisesti tehoa uusimpienkin uhkien havaitsemiseksi.”

Etsi ja poista haittaohjelmia tietokoneestasi lataamalla ilmainen F-Secure Online Scanner täältä.

F-Secure Online Scanner ei korvaa täysipainoista tietoturvaohjelmistoa. F-Secure Internet Security 2013 tarjoaa tehokkaimman suojauksen** tietokoneellesi, henkilöllisyydellesi ja kaikelle, mitä verkossa teet.

Ehkä sinua kiinnostaa...