Re:scam chatbot

Netsafen uusi chatbot heittää läppää huijareiden kanssa.

© Netsafe

Chatbot kiusaa huijareita

Nyt voi pistää huijareille luun kurkkuun spämmäämällä takaisin chatbotin avulla, joka väsymättä lähettää roskapostittajille uuvuttavia viestejä.

perjantai 10. marraskuuta 2017 teksti P. Jensen

Valtaosa roskapostista päätyy roskapostisuodattimen haaviin, mutta roskapostilaatikko on kuitenkin pakko välillä tarkistaa asiallisten viestien varalta.

ikuisten miljoonaperintöjen ja kaiken maailman huippuvoittojen perkaaminen on rasittavaa ja aikaa vievää, vaikka viestit voikin jo otsikon perusteella hylätä.

Kunpa näihin typeryyksiin voisi turvallisesti vastata niin, että lähettäjä saisi maistaa omaa lääkettään…

Ta-daa, nyt se on mahdollista Netsafe-yhtiön chatbotilla. Sen verran vaivaa sekin vaatii, että välittää saamansa roskapostiviestit Netsafen osoitteeseen [email protected], josta välityspalvelin alkaa sitten vastailla viesteihin.

Netsafen chatbot, Re:scam, vastailee viesteihin perusteellisesti ja mahdollisimman yleisesti tehden myös työläitä välikysymyksiä, jotta roskapostiviestin lähettäjä ei arvaisi käyvänsä keskustelua automaatin kanssa vaan luulisi saaneensa uhrin koukkuun.

Pysy ajan tasalla tietoturva-asioista

Re:scam haaskaa huijareiden aikaa ja rahaa

Netsafen chatbotia ei ole tarkoitettu pelkästään huvitukseksi ja vahingonilon nostajaksi.

”Re:scam haaskaa huijareiden aikaa loputtomilla kysymyksillä ja päättymättömällä höpinällä, jolloin huijareille jää vähemmän aikaa kiusata ihmisiä. Loppupeleissä tästä koituu huijareille myös taloudellisia tappioita”, todetaan Netsafen sivuilla.

Tietojenkalastelussa menetetään maailmalaajuisesti miljardeja euroja vuodessa. Sähköpostirobotti Re:scam on yksi keino taistella huijauksia vastaan.

RE:scam käyttää lähinnä valmiita fraaseja, joten kovin älykkäästä tekoälystä ei ole kyse, ja on vain ajan kysymys, kun roskapostittajat oppivat vastaamaan Re:scamille omalla botillaan.

Siihen asti voi kuitenkin halutessaan välittää saamaansa roskapostit Re:scamille, joka jaksaa väsymättä jauhaa viestiketjuja.

Kun roskapostiviestin lähettää osoitteeseen [email protected], palvelu jatkaa kirjeenvaihtoa roskapostittajan kansa loputtomiin tai niin kauan, kunnes roskapostittaja lopettaa vastaamisen.

Palvelu lähettää yhteenvedon keskusteluista, jotka se on käynyt roskapostittajan kanssa, joten hupiakin voi olla luvassa.

Lue myös: Haittaohjelman iskiessä tarvitaan oikeat työkalut

Ehkä sinua kiinnostaa...