Guide_sikkerhed_komfi_022012

22 tietoturvavinkkiä

Toimitko järkevästi tietokoneella? Lue, mitä sinun tulee muistaa – ja mitä ei koskaan kannata tehdä.

perjantai 20. huhtikuuta 2012

Maksuttomalla käyttäjätilillä saat uutiskirjeen ja pääsyn valittuihin sisältöihin.

Onko koneesi tietoturva kunnossa? Surffaatko verkossa järkevästi? Ovatko tiedostot turvassa, jos kone hajoaa? Varma on aina varmaa, joten tarjoamme yli kaksikymmentä vinkkiä siitä, mitä täytyy muistaa aina konetta käyttäessä ja mitä taas ei saisi tehdä koskaan.

Kaikille on jo tuttua se, että verkkoa pitäisi selata aina harkiten. Varmuuskopiokin täytyisi tehdä säännöllisesti, eikä sinisilmäisyyteen ole varaa, jos verkkorikollinen yrittää huijata vaikkapa verkkopankin tunnukset vääriin käsiin.

Kenenkään ei silti kannata ryhtyä niin vainoharhaiseksi, ettei koneeseen uskalla edes koskea. Nykyaikainen tietokone nettiyhteyksineen on melkoinen palveluiden runsaudensarvi, sillä vaikkapa pankkiasiat voi hoitaa helposti kotona sen sijaan että jonottaisi ruuhka-aikaan pankin konttorissa.

Tietoa on tarjolla valtavasti, tuttavien kanssa voi viestitellä monilla tavoilla ja kaupankäyntikin sujuu verkossa useimmiten ongelmitta. Matkassa on silti monta mutkaa, eikä aina ole helppo tietää, mitä koneen käyttäjän pitäisi varoa.

Ehkä sinua kiinnostaa...