Celsius pieni

Tehotyöasema järeään käyttöön

Jos kukkaro vain kestää, niin Fujitsun uuteen tehotyöasemaan saa kaksi kahdeksanytimistä suoritinta, kolme näytönohjainta, 512 gigatavua muistia ja kahdeksan kiintolevyä.

perjantai 16. maaliskuuta 2012
Fujitsu Celsius R920

Kiintolevyjä voi lisätä koteloa purkamatta. Levy napsautetaan kiinni etupaneelin takana olevaan asennuspaikkaan.

Fujitsun uusi tehotyöasema Celsius R920 on suunniteltu kaikkein vaativimpien käyttäjien ja raskaimpien sovellusten tarpeisiin.

Tornimallisessa tehotyöasemassa käytetään Intelin uusinta C602-piirisarjaa ja yhtä tai kahta Xeon EP E5-2600 -sarjan suoritinta, jotka ovat 2-, 4-, 6- tai 8-ytimisiä. Uudet suorittimet ovat jopa 80 prosenttia tehokkaampia aiempaan suoritinsukupolveen verrattuna.

Celsius R920:een saa jopa 512 gigatavua nelikanavaista muistia. Kiintolevyjen määrä koneessa on nostettavissa kahdeksaan, eikä laitteen runkoa tarvitse edes avata kiintolevyjen lisäämiseksi. Koneessa käytetään niin sanottuja Cold Plug -asennuspaikkoja, jotka sijaitsevat laitteen etupaneelin takana.

Grafiikkasuorituskykyä tuovat Nvidian ja AMD:n uusimmat näytönohjainsukupolvet. Celsius R920 -malliin voidaan tarvittaessa asentaa jopa kolme erittäin tehokasta näytönohjainta ja hyödyntää NVidian SLI- ja Maximus-teknologioita.

Tehotyöaseman virtalähteen hyötysuhde on 90 prosenttia, mikä pitää sähkönkulutuksen alhaisena. Käytössä työasema on erittäin hiljainen: sen tuottama reilu 20 desibeliä on kuiskauksen luokkaa.

Esimerkiksi kokoonpano, jossa on kaksi kahdeksan ytimen Xeon E5-2650 -suoritinta, 64 gigatavua muistia, 128 gigatavun ssd-asema sekä yhden teratavun kiintolevy, NVidia Quadro NVS 300 -näytönohjain ja kirjoittava dvd-asema, maksaa 5 799 euroa.

Ehkä sinua kiinnostaa...