Suoratoistohuijaus

Kierrä huijaripalveluiden tilausansat kaukaa

Epämääräisiä tarjouksia uskomattoman halvoista elokuvapalveluista liikkuu taas verkossa. Liian hyvät tarjoukset ovat usein tilausansoja.

tiistai 30. elokuuta 2016 teksti M. Jacobsen

Verkossa liikkuu aika ajoin mainoksia elokuvapalvelusta, joka tarjoaa katseltavaa ilmaiseksi. Esimerkiksi Cinematrix-nimisen palvelun mainoksia pyöri keväällä muun muassa Facebookissa ja huijausartikkeli löytyy edelleen verkosta. KotiMikro kirjoitti aiheesta kesäkuussa, lue uutinen täältä.

Varo tilausansaa Liian hyvä tarjous on useimmiten tilausansa. Käyttäjä houkutellaan mainoksen sisältämällä valheellisella tiedolla tilaamaan palvelun, jonka hinnoittelusta tai sisällöstä ei saa missään vaiheessa todenmukaista kuvaa. Yllä olevassa esimerkissä on tyypillinen kaava: Ilmaisuus tarkoittaa tietyn ajan kokeilujaksoa, jonka jälkeen hinta on huomattavasti suurempi kuin suoratoistopalveluissa yleensä. Lisäksi palvelun valikoimaa ei pysty tutkimaan antamatta luottokorttitietojaan.

Vaikea perua Jos palvelun käyttäjäksi rekisteröityy, niin tilauksen peruminen saattaa olla todella hankalaa. Epämääräisillä suoratoistopalveluilla ei ole suomenkielistä asiakaspalvelua ja jopa lisätietojen saaminen palvelusta edellyttää luottokorttitietojen kertomista. Jos palvelun sivuilta ei löydy normaaleja yhteystietoja, niin selain kannattaa suunnata muualle.

Onneksi esimerkiksi Chrome-selain torppaa huijauspalvelun automaattisesti.

Ehkä sinua kiinnostaa...