AsusZenbook

Uudet Asus-tietokoneet eivät sisällä turhia ohjelmia

Jurppiiko esiasennettu tauhka? Asusin uudet Pure-mallit eivät sisällä mitään ylimääräisiä ohjelmistoja.

perjantai 10. kesäkuuta 2016

Uuden tietokoneen mukana tulee tyypillisesti useita esiasennettuja ohjelmia, joista käytetään yleisesti nimitystä bloatware. Tietokonevalmistajat ovat nyt ryhtyneet tarjoamaan myös tietokoneita, joissa ei ole näitä käyttäjiä arsyttäviä ylimääräisiä sovelluksia.

Isoista valmistajista Asus tuo nyt myyntiin uuden Pure-mallistonsa, jonka tietokoneet eivät sisällä mitään ylimääräisiä, esiasennettuja ohjelmistoja.

Esiasennetut ohjelmistot ovat äsyttäneet käyttäjiä myös sen takia, että vaikka niitä ei käyttäisi, niin ne saattavat silti toimia taustalla ja verottaa koneen muistia sekä suoritintehoa. Ylimääräiset ohjelmat myös hidastavat uudenkin koneen käynnistymistä, mikä on usein erityisen ärsyttävää.

Microsoft samalla asialla Asuksen Pure-koneissa esimerkiksi virusturvasta huolehtii Microsoftin oma tietoturvaohjelmisto Windows Defender, joka päivittyy automaattisesti ilman lisäkuluja.

Konsepti on tuttu Microsoftin Signature Edition -tietokoneista, joita Suomessa myy Gigantti. Niissä ei myöskään ole Windowsin lisäksi mitään ylimääräisiä ohjelmia eikä kokeiluversioita.

Asus Pure -malliston ensimmäinen tuote on huippusuosioon noussut Asus Zenbook UX305CA, täysin ilman tuulettimia toteutettu ja Intel Core M -suorittimella varustettu Zenbook-kannettava.

Pure-koneissa on Microsoft Windows ilman esiasennettuja kolmannen osapuolen sovelluksia, trial-versioita tai ohjelmistoja, mikä lupaa jopa kaksi kertaa nopeamman käynnistymisajan ja 35 prosenttia nopeamman sulkemisen.

Asus Pure -tietokoneita alkavat Suomessa myydä ensimmäisenä Expert, Power, Verkokauppa.com, Elisa, Dustin, CDON ja Webhallen.

Asus Zenbook Pure -videoesittely, josta käy ilmi konseptin iskusanat, "puhdas, nopea ja suojattu":

Ehkä sinua kiinnostaa...