Dirty toilet

Opas: Pidä tietokone puhtaana

Näppäimistössä on enemmän bakteereja kuin wc-istuimessa. Näin pc putsataan paraatikuntoon.

torstai 29. syyskuuta 2016 teksti H. Rasmussen

Puhelimet ja näppäimistöt ovat todellisia pöpöpesiä, sillä useiden tutkimusten mukaan laitteissa viihtyy enemmän bakteereita kuin wc-istuimessa. Sitä, miten pöpöt ovat elektroniikkaan ihastuneet, ei nyt pohdita lähemmin, vaan saat pikaoppaan laitteesi perusteellisen putsaukseen.

Ensin käydään kannettavan näppiksen kimppuun 1: Sammuta tietokone ja irrota akku. 2: Tailta laite auki ja käännä näppäimistöpuoli alaspäin. 3: Taputtel lempeästi leivänmurut ja muut irtoroskat pois. 4: Käytä paineilmaa, jos on, ja puhalla näppäinvälit puhtaiksi. Vaihtoehtoisesti voit imuroida näppäimistöä imurin pikkuharjalla. 5: Kostuta vanutuppo isopropyylialkoholilla (saa mm. apteekista) ja hiero rasva pois näppäimistä. Samalla kuolevat bakteerit. 6: Anna myös mahdolliselle hiirelle samanlainen isopropyylialkoholikäsittely .

Sitten näytön pariin: 1: Puhalla paineilmalla irtopöly näytön pinnasta. 2: Sekoita samassa suhteessa väkiviinaetikkaa ja tislattua vettä (steriili vesi tms. apteekista). 3: Kostuta pehmeä kangas nihkeäksi nesteellä ja pyyhi näyttöä varovasti pyörivin liikkein.

Huolehdi näytöstäsi!

Ehkä sinua kiinnostaa...