Acer 2-in-one-pc

Monitoiminen hybridikannettava

Hybriditietokoneen vahvuus on monikäyttöisyydessä. Laite on helppo muuttaa tarpeen mukaan joko tabletiksi tai kannettavaksi tietokoneeksi.

maanantai 12. joulukuuta 2016 teksti A. Daugaard

Hybridi on kosketusnäytöllä ja näppäimistöllä varustettu laitetyyppi, jota voidaan käyttää tavanomaisen kannettavan tapaan esimerkiksi kirjoittamiseen ja kuvankäsittelyyn.

Hybridikannettava yhdistää kannettavan tietokoneen tehokkuuden ja tablet-laitteen kompaktin koon yhteen pakettiin.

Tarpeen tullen yhdistelmän voi muuntaa käden käänteessä tablet-laitteeksi joko napsauttamalla näytön irti näppäimistöosasta tai taittamalla näppäimistön piiloon näytön taakse.

Tässä on neljä tärkeintä hybridin ominaisuutta.

1. Suorituskykyvyllä on väliä Hybridikannettava voi olla yhtä tehokas kuin perinteinen kannettava.

Minimisuosituksina voidaan pitää kahdeksan gigatavun muistia ja 256 gigatavun tallennustilaa. Tehokkaan hybridin suorittimeksi sopivat Intel Core i5- tai i7-mallien lisäksi mobiililaitteille suunnitellut, vähävirtaisemmat Intel Core m5- ja m7-suorittimet.

Irrotettavalla näytöllä varustetuissa malleissa on näppäimistöosaan sijoitettu lisäakku, jolla yhdistelmälle saa lisää käyttöaikaa tabletin oman akun tyhjennyttyä. Kokonaisakkukesto voi olla muutamasta tunnista yli kymmeneen tuntiin.

2. Näyttävä näyttö Hybridin näyttö toimii niin työ- kuin viihdekäytössä.

Näytön koko vaihtelee 10-13 tuuman välillä. Useimmat ovat hieman suurempia kuin tyypilliset kymmentuumaiset tabletit.

Tarkkuudeksi riittää täysi teräväpiirtotarkkuus. Suuremmista tarkkuuksista on hyötyä silloin, kun käytössä on useita ohjelmia samanaikaisesti tai jos laitetta on tarkoitus käyttää esimerkiksi kuvan- tai videonkäsittelyyn.

3. Irrotettava vai taitettava? Hybrideissä käytetään kahta toteutustapaa: laitteen näytön voi joko irrottaa näppäimistöstä erilliseksi taulutietokoneeksi tai kääntää täydet 360 astetta, jolloin näppäimistö jää laitteen taakse. Irrotettava näyttö on tablettina kevyt ja näppärä. Kääntyvä yhdistelmä voi puolestaan olla parempi vaihtoehto silloin, kun laitetta käytetään etupäässä kannettavana tietokoneena.

4. Sovellukset ja ohjelmat Windows 10 on hybridikannettavissa hyvin toimiva järjestelmä, joka mukautuu yhdistelmälaitteen vaatimuksiin.

Järjestelmän hallinta on sujuvaa myös kosketusnäytön avulla, ja laitteella voidaan käyttää tuttuja ohjelmia niin tietokone- kuin tablet-käytössä.

Laajan laitetuen ansiosta myös tulostimien ja muiden oheislaitteiden asentaminen on vaivatonta.

Lue Windowsilla varustettujen hybridikannettavien testi KotiMikron numerosta 1/2017.

> Lue myös: Tehoa pienessä paketissa

Ehkä sinua kiinnostaa...