LaVie Z hybrid

Maailman kevyin kannettava

Lenovon LaVie Z -kannettava tekee ultrakannettavien uuden keveysennätyksen painamalla vaivaiset 780 grammaa.

torstai 8. tammikuuta 2015
LaVie Z ny

Las Vegas: Applen Macbook Air ei enää tunnukaan höyhenkevyeltä, kun on tarttunut Lenovon LaVie Z -kannettavaan. Vain 780-grammainen laite tuntuu kourissa lähes naurettavan kevyeltä, mutta suorituskyvyssä ei ole mitään naurettavaa. Ainakin esittelyssä laite pyöritti Windowsia oikein sujuvasti, eikä komponenttien laadussa ole speksien perusteella säästelty.

Väännöstä vastaa uusin Intel-suoritintekniikka ja tallennustilana on luonnollisesti huippunopea ssd-asema. Näytön koko on 13 tuumaa ja tarkkuus 2 560 x 1 440 pikseliä.

Tukevasti tehty kevytkannettava Vain 16,9 millimetrin paksuisen LaVie Z -läppärin kuorissa on käytetty magnesium-litiumseosta, jonka ansiosta saavutetaan sama lujuus kuin alumiinikuorilla, mutta puolta vähemmällä massalla.

Saataville tulee kaksi mallia, perusmalli HZ550, jossa ei ole kosketusnäyttöä, HZ750, jonka näyttö kääntyy 360 astetta kuten Lenovon Yoga-hybridi. Painoa isommalla mallilla on hieman reilu kilo. Suorituskyvystä vastaa Intelin nopein i7-suoritintekniikka.

Täkäläisestä saatavuudesta ei vielä ole tietoa. NECin kanssa tehty aikaisempi malli suunnattiin aasialaisille markkinoille. LaVie Z on kuitenkin tällä tietoa tulossa keväällä ensin Yhdysvaltoihin, joten laite rantautunee meillekin. Alustava hinta perusmallille on 1 300 dollaria ja taitettavalle 1 500 dollaria.

Ehkä sinua kiinnostaa...