Acer Aspire E5

Kolme läppärivaihtoehtoa opintielle

Uusi kouluvuosi on juuri käynnistynyt. Jos siihen pitää varustautua uudella kannettavalla tietokoneella, niin tässä on KotiMikron poimimat kolme vaihtoehtoa.

keskiviikko 17. elokuuta 2016 teksti A. Daugaard

Huokeimpia Windows 10:llä varustettuja kannettavia saa alle 300 eurolla. jo noin 350 eurolla saa kuitenkin enemmän suorituskykyä ja tallennustilaa, jotka eivät opiskelutehtävissä heti lopu kesken.

Seuloimme syksyn valikoimasta kolme pätevää vaihtoehtoa kouluvuoden vauhdittajaksi.

Kannettava opiskelijalle noin 350 eurolla HP 15-ay003no on 15,6 tuuman näytöllä varustettu peruskannettava, jossa on laadukkaat komponentit. Windows 10:lle antavat vauhtia Intel Pentium N3710 -suoritin ja nopea 128 gigatavun ssd-asema. Muistia on neljä gigatavua, joka on nykyään minimi ja tässä hintaluokassa vakio. Teräväpiirtonäyttö, 1366 x 768 pistettä, on myös perustasoa. Näytönohjain on yhdysrakenteinen.

Laitteen keskihinta verkossa on hieman yli 400 euroa, mutta ainakin Power myy laitetta edulliseen 349 euron hintaan.

Kannettava opiskelijalle noin 500 eurolla Kauden uutuuksiin kuuluvat Acerin E5-sarjan kannettavat. Kokoonpanoja on useita, mutta hyvä valinta on tehokkaalla AMD:n suorittimella, kuuden gigatavun muistilla ja 500 gigatavun kiintolevyllä varustettu E5-552, jossa on näytönohjaimena AMD Radeon R6 Carrizo.

Laitetta myy edulliseen 479 euron hintaan läppäreihin erikoistunut LapTech Oy:n Kannettavatietokone.fi. Laitteeseen voi myös valita lisämuistia ja kiintolevyn tilalle ssd-aseman. 240-gigainen ssd nostaa hintaa noin satasen.

Kannettava opiskelijalle noin 650 eurolla Myös tässä hintaluokassa on tarjolla tehokkaita laitteita. HP Pavilion x360 on hybridilaite, jonka etuna on kaksitoimisuus. Se on tehokas kannettava, joka toimii myös taulutietokoneena. Siitä on eri kokoonpanoja, mutta kaikissa on tehokas Intelin kuudennen sukupolven Core i3 -suoritin. Tähän poimitussa mallissa on hybridikiintolevy, jossa on 500 gigatavua tallennustilaa ja järjestelmän käytössä kahdeksan gigatavun ssd-välimuisti, joka nopeuttaa Windowsin toimintaa.

Laitetta myy 649 euron hintaan Gigantti.

> Jättitesti: Vertailussa kannettavat tietokoneet

> Avaa Testinurkka täällä

Ehkä sinua kiinnostaa...