C720_chromebook

Uuden polven Chromebook

Acer C720 Chromebook -tietokone on varustettu uusimmalla Intelin Haswell-arkkitehtuuriin perustuvalla suorittimella sekä jopa 8,5 tuntia kestävällä akulla. Uusi kolmannen sukupolven Chromebook on lisäksi 30 prosenttia edeltäjäänsä ohuempi ja se on varustettu heijastamattomalla Anti-Glare -näytöllä, eli se on helppo napata mukaan vaikka ulkosalle.

lauantai 26. lokakuuta 2013

Acer C720 on hieno edistysaskel Chromebook-maailmassa. Siinä on entistäkin enemmän tehoja, se on aiempaa nopeampi käynnistää ja sen Anti-Glare -näyttö mahdollistaa työskentelyn jopa ulkona kirkkaassa auringonvalossa. Laitteen käytön turvallisuus on varmistettu usealla päällekkäisellä turvaratkaisulla, eli Chromebook on varteenotettava vaihtoehto jokapäiväiseen käyttöön esimerkiksi opiskelijoille tai perheille”, Acerin Suomen maajohtaja Jukka-Pekka Korkiakangas kommentoi uutuutta.

Uusin Intel-prosessori, vauhdikas käynnistys ja pitkä akunkesto

Acer C720 Chromebook on heti valmis käyttöön: 16 gigatavun ssd-aseman ansiosta laite käynnistyy alle 7 sekunnissa. Sen Intel Celeron 2955U -prosessori perustuu Intelin uusimpaan Haswell-tekniikkaan, joka tehostaa sekä nopeutta että akun kestoa. Acer C720 jaksaa painaa jopa 8,5 tuntia ja sen 4 gigatavun keskusmuisti riittää raskaampaankin ohjelmien moniajoon. Verkkoihin uusi Chromebook on yhteydessä 802.11a/b/g/n wlanin kautta.

Turvallisuutta ja yhteistyötä usealle käyttäjälle

Laitteen Chrome OS -käyttöjärjestelmä päivittyy automaattisesti, eli käyttäjän ei tarvitse erikseen huolehtia ohjelmiston pysymisestä ajan tasalla. Laitteen turvallisuus on varmistettu usealla päällekkäisellä turvamekanismilla, muun muassa datan salauksella ja käynnistyksen vahvistuksella, jotka suojaavat Chromebookia viruksilta ja muilta haittaohjelmilta.

Useat eri käyttäjät voivat käyttää samaa Chromebookia kukin omilla tunnuksillaan: muut käyttäjät eivät pääse näkemään toisten tiedostoja. Tiedostot tallentuvat turvallisesti Google Drive -pilvipalveluun, jolloin niistä on automaattisesti käytössä aina tuorein versio esimerkiksi ryhmätöitä tehtäessä. Verkkoyhteys ei kuitenkaan ole pakollinen: tiedostoja on mahdollista avata myös offline-tilassa. Acer tarjoaa Acer C720 Chromebookin ostajille 100 gigatavua ilmaista tallennustilaa Google Drive -palveluun kahdeksi vuodeksi.

Matkalle mukaan

Uusi Acer C720 on vain 19,05 millimetriä paksu, eli yli 30 prosenttia edeltävää mallia ohuempi. Käytettävyydestä ei kuitenkaan ole tingitty, vaan laitteessa on täysikokoinen näppäimistö helppoa kirjoittamista varten. Laitteen 11,6-tuumainen 1366 x 768 -resoluutoinen hd-näyttö on varustettu heijastuksen estävällä pinnoitteella, jonka ansiosta sen kirkkaasta kuvasta on helppo nauttia jopa ulkoilmassa auringonpaisteessa. Chromebookin ulkoiluttamista puoltaa myös sen keveys: vain 1,3 kilogramman painoisena se on kevyt napata mukaan tilanteessa kuin tilanteessa.

Videopuheluita varten Acer C720 tarjoaa hd-kameran, stereokaiuttimet sekä laadukkaan mikrofonin. Nopean usb 3.0 -portin, perinteisen usb 2.0 -liitännän sekä sd-muistikorttipaikan kautta siihen on kätevä yhdistää esimerkiksi älypuhelin, videokamera, muistikortti tai muu lisälaite. Hdmi-liitännän välityksellä Acer C720:n kuva ja ääni siirtyvät vaivattomasti televisioihin tai ulkoisiin näyttöihin.

Acer C720 Chromebookin suositushinta on alkaen 299 euroa ja se tulee kauppoihin loppuvuoden aikana.

Ehkä sinua kiinnostaa...