Intel Compute Card -taskutietokone

Intel Compute Card on mitoiltaan vain hieman pankkikorttia kookkaampi.

© Intel

Nyt tulee oikea tasku-pc

Täysiverinen tietokone lähes luottokorttikoossa. Intelin taskutietokone saattaa mullistaa pc:n käyttötavat.

tiistai 6. kesäkuuta 2017 teksti T. Simonsen

Taskuun tai jopa lompakkoon mahtuva tietokone.

Ei, se ei ole puhelin vaan Intelin kehittämä laiteuutuus, jonka odotetaan mullistavan suhtautumisemme tietokoneeseen ja sen käyttämiseen.

Intelin kehittämään Compute Card -tekniikkaan perustuvia laitteita on luvassa muun muassa HP:lta, LG:ltä, Delliltä ja Lenovolta. Ensimmäisiä Compute Cardeja tulee saataville jo elokuussa.

Compute Card on varustettu liitännällä, jonka avulla se voidaan yhdistää käytännössä mihin tahansa yhteensopivaan laitteeseen, kuten televisioihin, erilaisiin automaatteihin ja näyttötauluihin.

Intel Compute Card on monikäyttöinen laskukortti

Tietokone on yhdysrakenteinen osa useimpien laitteiden elektroniikkaa. Intelin ajatuksena on, että laitteet eivät tarvitse kiinteää piiriä, vaan niille riittää Compute Card -liitäntä.

Esimerkiksi tavallisen näytön voi muuttaa tietokoneeksi Compute Card -moduulin avulla. Näin näyttöön saadaan helposti uusia ominaisuuksia.

Compute Card myös helpottaa laitteisto päivitystä, kun siihen voidaan lisätä toimintoja pelkästään uuden kortin avulla, ilman että laitteistoon pitää asentaa uusia komponentteja tai vaihtaa kokonainen laite. Compute Cardia voi myös käyttää itsenäisenä tietokoneena, kun siihen kytkee oheislaitteet.

Compute Cardista tulee saataville neljä eri mallia. Tallennuskapasiteetti on 64 gigatavua malleissa, joissa on joko Intel Celeron- tai Intel Pentium -suoritin.

Intel Core m3 -mobiilisuorittimella ja Core i5:llä varustetuissa malleissa no 128 gigatavun tallennustila. Muistia on kaikissa neljä gigatavua. Compute Cardin mitat ovat 9,5 x 5,5 x 0,5 senttimetriä.

Katso intelin esitys Compute Cardista:

Compute Card eroaa muista minikoneista suorituskyvyssä. Laite on muita minikoneita huomattavasti pienempi ja silti ohjelmien käyttämisessä esimerkiksi älypuhelinta suorituskykyisempi.

Ensimmäisiä Compute Card -laitteita tulee myyntiin jo elokuussa.

Ehkä sinua kiinnostaa...