Seuraavan sukupolven suorittimet ovat täällä
10th gen Intel Core© KotiMikro

Computex: Inteliltä uuden sukupolven suorittimet

Intel on esitellyt kymmenennen sukupolven Core-prosessorit. Ylpeä Intel-pomo näytti Taiwanin Computex-messuilla, mitä huomisen tietokone osaa.

keskiviikko 29. toukokuuta 2019 teksti M. Dahlberg


Taipei: Tekoäly oli avainsana, kun Intel esitteli seuraavan suoritinsukupolvensa, jota odotetaan ensimmäisiin tietokoneisiin jo syksyllä.

Core-prosessoreiden kymmenes sukupolvi, 10th Gen Intel Core Processors, kuten nimi englanniksi kuuluu, valmistetaan sattuvasti kymmenen nanometrin tekniikalla. Kymmenen nanometrin viivanleveys vastaa 20 piiatomia.

Uusi suoritinperhe, jonka nimeksi on annettu Ice Lake, perustuu kokonaan uudelle arkkitehtuurille, ja suorittimissa on täysin uusi grafiikkamoottori. Uudet suorittimet mahdollistavat vihdoin tekoälyn käyttöönoton tavallisissa tietokoneissa.

Myös tietoturvan pitäisi olla kunnossa uuden sukupolven suorittimissa. Enää ei siis tarvitsisi huolestua tietoturva-aukoista, joiden kanssa Intel on viime aikoina taistellut. 

Tekoäly jyllää

Intelin mukaan Ice Lake -prosessoreissa on 2,5-kertainen tekoälyn vääntövoima nykyisiin prosessoreihin verrattuna. Grafiikat pyörivät tuplavauhtia ja langaton tiedonsiirtovauhti on kolminkertainen täydellä Wi-Fi 6 -tuella ja Thunderbolt 3:lla.

Intelin Deep Learning Boost -tekniikan ansiosta uusilla suorittimilla varustetut tietokoneet suoriutuvat raskaista laskentatehtävistä, kuten tunnistamalla liikkuvasta kuvasta ihmisiä ja muita kohteita. Tekniikalla voidaan myös parantaa puheentunnistusta ja reaaliaikaista käännöstä kielestä toiseen.

Uudet prosessorit ovat jo tuotannossa Intelin tehtailla Israelissa, ja ensimmäisiä Ice Lake -suorittimilla varustettuja tietokoneita odotetaan sopivasti joulumyyntiin.


Ehkä sinua kiinnostaa...