Tietokoneen saa vauhtiin myös ilmaiseksi

Parin säätöruuvin vääntäminen riittää antamaan potkua vanhalle tietokoneelle.

© Shutterstock

Anna pc:lle uutta puhtia 3 ilmaisella niksillä

Uusia komponentteja ei ole pakko hankkia, sillä vanhaan tietokoneeseen saa hieman lisää puhtia myös ilmaiseksi. Tässä on kolme hyvää piristysniksiä.

keskiviikko 10. tammikuuta 2018 teksti M. Flinck

1. Raivaa kiintolevyä

Tallennustilaa ei tunnu koskaan olevan liikaa, ja varsinkin vaatimattoman kapasiteetin kiintolevyt täyttyvät nopeasi kuvista, musiikista ja videoista.

Tilaähkystä kärsivä kiintolevy toimii hitaasti ja pahimmassa tapauksessa tilapula estää ohjelmien asentamisen ja Windows alkaa huomautella levytilan täyttymisestä.

Jos tallennustila tuntuu olevan kortilla, ota käyttöön DiskBoss, jonka avulla etsit helposti kiintolevyn tilasyöpöt.

2. Ota tehosteet pois päältä

Windows sisältää paljon tyylikkäitä graafisia tehosteita, jotka saattavat hidastaa tietokonetta, jos muistia on niukalti eikä näytönohjain ole aivan viimeisintä huutoa.

Tehosteita voi kuitenkin helposti karsia, jolloin työpöytä ei välttämättä näyttä yhtä kauniilta kuin aikaisemmin, mutta karsimisen jälkeen työpöytää ei tarvitse odotella yhtä kauan kuin ennen:

  1. Kirjoita Windows 10:n hakuun suorituskyky ja valitse osumista Säädä Windowsin ulkoasua ja suorituskykyä.
  2. Laita Visuaaliset tehosteet -välilehdellä valintamerkki kohtaan Paras suorituskyky ja vahvista muutos valitsemalla OK.

3. Käytä optimointiohjelmaa

Käytön myötä tietokoneelle kertyviä tarpeettomia väliaikaisia ja muita tiedostoja voi raivata puhdistustyökaluilla, joita on saatavana useita.

Yksi tunnetuimpia ja suosituimpia siivoustyökaluja on ilmainen CCleaner. Ohjelman voit ladata KotiMikron Etunurkasta täältä, missä on ladattavana myös ohjelman toimintoja esittelevä artikkeli.

Tartu tarjoukseen ja kokeile KotiMikroa sekä sen tilaukseen liittyviä etuja vain 3,90 eurolla.

Ehkä sinua kiinnostaa...