Tablet sinnittelee edelleen

Tablet-laitteiden myynti laski selvästä viime vuonna.

© Shutterstock

Tablet sinnittelee edelleen

Viime vuonna suomalaiset ostivat edelleen enemmän tablet-laitteita kuin tietokoneita, vaikka tablettien suosio onkin selvässä laskussa.

perjantai 16. maaliskuuta 2018 teksti M. Østergaard


Taulutietokoneen kuolemaa on povattu jo jonkin aikaa. Viimeisten tilastojen mukaan myyntikäyrä onkin ollut laskussa, mutta siitä huolimatta tablet on edelleen suosittu laite.

Tablet-laitteita ostetaan kappalemäärissä hieman enemmän kuin tietokoneita. Viime vuonna Suomessa myytiin 411 429 tablet-laitetta, ja tietokoneita meni kaupaksi 409 373 kappaletta.

Tabletin keskihinta on pysynyt jo kahtena vuotena samana, 298 eurossa, kun tietokoneen keksihinta on puolestaan noussut selvästi, 656 eurosta 721 euroon.

> Lue lisää taulutietokoneista!

Nyt ostetaan isoja televisioita ja ultra hd -kuvaa

Viihde-elektroniikan myynnin kasvu oli viime suurinta ultra hd -televisioissa. Televisiota ostavat päätyvät yhä useammin isoon, yli 55 tuuman kuvaruutuun.

”Ultra hd -televisioiden osuus on peräti 79,9 prosenttia tv-kaupan arvosta, ja yli puolet (59,4 %) kotiin tuoduista televisioista on uhd-malleja”, kertoo Elektroniikan tukkukauppiaat ry:n elektroniikkajaoston puheenjohtaja Markus Nummisalo.

Puhelin suosituin

Suosituin elektroniikkalaite on tietenkin älypuhelin. Niitä me ostimme viime vuonna noin 2,4 miljoonaa kappaletta. Kasvua edelliseen vuoteen verrattuna oli kolmisen prosenttia.

Häviäjiä olivat digiboksit ja kotiteatteriäänijärjestelmät. Digiboksien kappalemyynti tippui 30 prosenttia vuodesta 2016 ja kotiteattereiden myynti romahti lähes puoleen edellisestä.

Tiedot perustuvat Elektroniikan tukkukauppiaat ry:n kokoamaan Gotech-kodintekniikaindeksiin 2017.

> Tartu tarjoukseen, niin saat 4 numeroa KotiMikroa ja hiirikäsivammoja ehkäisevän ergonomisen hiiren yhteensä vain 21,90 eurolla. Tutustu tarjoukseen.

Saat tablet-näppäimistön KotiMikron mukana

Nyt saat KotiMikron mukana kätevän tablet-näppäimistön, jolla voit korvata taulutietokoneesi hankalan virtuaalinäppäimistön. Käytännöllinen bluetooth-näppäimistö vastaa mitoiltaan taulutietokonetta. Näppäimistö mahtuu hyvin laukkuun ja painaa vain 350 grammaa.

Näppäimistö yhdistetään helposti bluetooth-tekniikan avulla tablet-laitteeseen tai älypuhelimeen. Oikeilla näppäimillä kirjoittaminen on ilo verrattuna kosketusnäytön hankalaan näppäimistöön.

Näppäimistön yläreunassa on syvennys, joka pitää tabletin tai puhelimen paikallaan ja sopivassa kulmassa kirjoittamisen aikana.

Näppäimistön arvo on 39,90 euroa, mutta nyt saat näppäimistön ja neljä KotiMikroa yhteishintaan vain 21,90 eurolla.

Ehkä sinua kiinnostaa...