Microsoftin tutkimusosasto tuo peukalon ja kynän yhteistyön Surface-laitteille.

Microsoftin tutkimusosasto tuo peukalon ja kynän yhteistyön Surface-laitteille.

Kynä ja peukalo yhteistyöhön

Microsoftin tutkimusosaston kehittämä peukalon ja kynän yhteistyöhön perustuva tekniikka tekee tablet-käytöstä entistä joustavampaa.

tiistai 16. toukokuuta 2017 teksti T. Simonsen

Taulutietokoneella voi olla hankala tehdä vähänkään monimutkaisempia komentoja, jotka pöytätietokoneellakin saattavat vaatia hiiren ja näppäimistön samanaikaista käyttöä.

Microsoftin it-insinöörit ovat kuitenkin paneutuneet tablet-käyttöön ja kehittäneet nokkelan ratkaisun, jonka avulla pääsee parempaan hallintaan, kun opettelee käyttämään kosketuskynää ja peukaloa samaan aikaan.

Hiirestä tuttua käytettävyyttä

Näytön sormeilun sijasta Microsoftin ehdottaa käyttämään stylus-kynää esimerkiksi kohteiden valintaan.

Jujuna tässä on, että kynää käyttäessä näytön reunaan ilmestyy kelluva valikko, joka on sopivasti tablet-laitetta kannattelevan käden peukalon ulottuvilla.

Peukalolla voi sitten valita, mitä toimintoja valittuna olevalle alueelle kohdistetaan.

Tällä tavalla tablet-laitteella päästään lähelle samaa toiminnallisuutta ja käytettävyyttä kuin työskenneltäessä hiirellä.

Videolla on Microsoftin tutkimusosaston esimerkkejä, kuinka peukalon ja kynän yhteistyöhön perustuvaa tekniikkaa hyödynnetään taulukkolaskennassa, selainkäytössä ja kuvankäsittelyssä.

Tekniikka on vielä konseptivaiheessa, mutta Microsoftin suunnitelmana on sisällyttää uusi tekniikka yhtiön Surface-laitteisiin.

Ehkä sinua kiinnostaa...