Xiaomi Mi 11 -puhelimen näyttö on lähes reunaton
Xiaomi Mi 11.

Xiaomin huippumallin näytössä ei erotu ylimääräisiä lovia tai kehyksiä.

© Xiaomi

Xiaomilta lippulaivapuhelin 108 megapikselin kolmoiskameralla

Kiinalainen teknologiajätti Xiaomi on esitellyt studiotason kameraominaisuuksilla varustetun uuden lippulaivapuhelimensa.

maanantai 22. helmikuuta 2021 teksti Toimitus


Xiaomi on iskenyt jo hyvän aikaa kiilaa puhelinmarkkinoiden isojen toimijoiden väliin ja tullut voimalla myös Suomeen. Esimerkiksi Tampereella sijaitseva tutkimus- ja tuotekehitysyksikkö on Xiaomin suurin kamerayksikkö Kiinan ulkopuolella.

Yhtiön puhelimien suosio on koko ajan kasvanut.

Nyt Xiaomi näyttää taas muille edullisen huippupuhelimen mallia, kun se esittelee uusimman lippulaivansa, Xiaomi Mi 11 -puhelimen.

Mi 11 sisältää merkittäviä parannuksia edeltäjäänsä verrattuna, kuten Qualcomm Snapdragon 888 -piirisarjan, 108 megapikselin kolmoiskameran, elokuvamaisen äänen sekä 50 watin langattoman latauksen.

Xiaomi Mi 11 – taskukokoinen elokuvastudio

Xiaomin mukaan puhelimen kamera haastaa iPhone 12 Pron ja muut vastaavat huippumallit.

Maailman tarkimmalla, 108 megapikselin resoluutioon yltävällä laajakulmalinssillä varustetun pääkameran avulla Mi 11 tallentaa kuvia, joita valmistajan mukaan kelpaa verrata ammattitason dslr- tai peilittömällä kameralla otettuihin kuviin.

Ero resoluutiossa ja kuvanlaadussa on huikea, kun ottaa huomioon, että iPhone 12 Prossa on 12 megapikselin kamera.

13 megapikselin laajakulmakamera ja 5 megapikselin makrokamera täydentävät takakamerajärjestelmän. 20 megapikselin etukamera on näyttöön upotettu, kehyksetön, ns. punch-hole-kamera.

Mi 11 tuo hyödyllisiä uusia ominaisuuksia valo- ja videokuvaukseen. 

Yökuvaustila toimii kolmessa kamerassa: pääkamerassa, laajakulmakamerassa ja etukamerassa. Mi 11:n RAW-tason kohinanvaimennus mahdollistaa kirkkaamman videokuvan myös hämärässä. 

Ei ihme, että valmistaja kuvailee puhelinta taskukokoiseksi elokuvastudioksi.

Puhelinta kokeillut Techradar-uutissivusto kehuu Twitterissä Xiaomi Mi 11:n makrokameraa parhaimmaksi ikinä.

Maaginen zoom

Elokuvaharrastajat arvostavat Magic Zoom -tilaa, joka luo illuusion samanaikaisesti näkymää lähemmäs ja kauemmas zoomaavasta kamerasta. Tämä temppu tuli aikoinaan tunnetuksi jännityselokuvista.

Kuusi yhdellä klikkauksella aktivoitavaa AI-elokuvatehostetta tekee taiteellisesta videokuvaamisesta vaivatonta. 

Esimerkiksi Parallel World kopioi ja kääntää näkymän luoden peilimaailman, ja Freeze Frame Video ”pysäyttää” tapahtumat videolla luoden todella vaikuttavan tehokeinon. 

Harmon Kardonin suunnittelemien kaksoiskaiuttimien avulla Mi 11 toistaa laadukasta elokuvaääntä, ja Corning Gorilla Glass Victus -vahvistus suojaa sitä kalliilta vahingoilta.

Qualcomm Snapdragon 888 -piirisarja edustaa tämän hetken kovinta kärkeä Android-puhelimien järjestelmäpiirinä.  

Laitteessa on 4600 milliampeeritunnin akku ja kolmitasoinen latausjärjestelmä, joka sisältää 55 watin langallisen ja 50 watin langattoman latauksen sekä mahdollistaa virran jakamisen 10 watin teholla muihin laitteisiin. 

Mi 11:ssä on 120 hertsin ja 6,81 tuuman AMOLED DotDisplay -näyttö. Sormenjälkitunnistin on rakennettu näytön sisään, eikä näytöllä erotu ylimääräisiä lovia tai kehyksiä. Myös puhelimen tausta on lasia.

Xiaomi Mi 11 – mitä se maksaa?

Xiaomi Mi 11 tulee saataville kahtena värivaihtoehtona, jotka ovat tummanharmaa Midnight Grey ja vaaleansininen Horizon Blue, sekä kahtena muistiversiona, 8+128 ja 8+256 gigatavun malleina.

Kansainväliset hinnat alkavat 749 ja 799 eurosta, mutta hinnoissa on vaihtelua markkina-alueittain.

Laitteiden hinnat, saatavuus ja mallivalikoima Suomen markkinoilla ilmoitetaan myöhemmin.

Lisätietoja puhelimesta on valmistajan sivuilla.

Kolmoiskamerajärjestelmän pääkamerassa on 108 megapikseliä.
Xiaomi Mi 11.

Kolmoiskamerajärjestelmän pääkamerassa on 108 megapikseliä.

© Xiaomi

Ehkä sinua kiinnostaa...