Windows-puhelin

Uusi Windows Phone kiinnostaa

Koodinimellä Mango tunnettu Windows Phonen uusi päivitys herätti suurta kiinnostusta suomalaisten mobiilikehittäjien keskuudesssa. Helsingissä järjestettyyn Windows Phone -tapahtumaan osallistui yli 700 mobiilialan ammattilaista ja median edustajaa.

torstai 26. toukokuuta 2011

Microsoftin uusi versio Windows Phone -mobiilikäyttöjärjestelmästä on herättänyt paljon kiinnostusta ympäri maailman. Eikä ihme, sillä uusi Mango-versio tuo älypuhelimen käyttäjille yli 500 uutta ominaisuutta yhteydenpitoon, ohjelmien käyttöön ja netin selailuun. Versiopäivitys on maksuton kaikille Windows Phone 7 -käyttäjille.

Päivitetyllä käyttöjärjestelmällä varustettuja uusia puhelimia toimitetaan kauppoihin ensi syksynä. Samanaikaisesti tarjolle tulee useita uusia kieliversioita, mukaan lukien suomi. Myös Marketplace-sovelluskauppa laajenee uusiin maihin, ja Microsoft aloittaa yhteistyön uusien laitevalmistajien kanssa.

”Mango ravistelee käsityksiä siitä, mitä älypuhelimella voidaan tehdä. Otamme merkittävän askeleen helpomman yhteydenpidon, sovellusten ja internetin käytön suuntaan. Jatkossa Windows Phone on fiksuin ja helpoin älypuhelin käyttää jokapäiväisessä elämässä”, liiketoimintajohtaja Vesa-Matti Paananen Microsoftilta kertoo.

Mango helpottaa yhteydenpitoa järjestämällä informaation henkilöiden ja ryhmien mukaan, eikä yhteydenpitoon tarvittavan sovelluksen ympärille. Esimerkiksi uusi keskustelunäkymä mahdollistaa siirtymisen tekstiviestien, multimediaviestien, Facebook- ja Windows Live Messenger -keskusteluiden välillä helposti saman henkilön tai ryhmän kanssa.

Myös Twitter- ja LinkedIn-syötteet on integroitu kontaktitietoihin, samoin kuin Facebook-paikkapäivitykset. Lisäksi uusi kasvojen tunnistustoiminto helpottaa kuvien merkitsemistä ja julkaisemista netissä.

Nyt puhelimessa on sama Internet Explorer 9 -selain, joka on käytössä tietokoneessakin. Selain tukee HTML5-standardia ja tarjoaa laitteistopohjaisen grafiikkakiihdytyksen. Windows Phone -puhelimen internet-käyttökokemuksen luvataankin olevan ennen näkemättömän nopea.

Tällä hetkellä Windows Phone Marketplacessa on tarjolla yli 17 000 sovellusta. Yksi uutuusohjelmista on Digian tekemä Jambler, ilmainen musiikkisoitin, jolla voi soittaa ilmaiseksi musiikkia Jamendo-musiikkipalvelusta.

Yhä useampi puhelinvalmistaja, mukaan lukien Nokia, on ottamassa tai ottanut Windows Phonen osaksi tarjontaansa. Uusia Windows Phone -laitevalmistajia ovat mm. Acer, Fujitsu ja ZTE.

Ehkä sinua kiinnostaa...