Puhelin ja nopea netti
© Shutterstock

Vroom lataa sivut tuplavauhdilla

Kehitteillä oleva ohjelmisto saa puhelimen lataamaan nettisivut kaksi kertaa aikaisempaa nopeammin.

torstai 31. elokuuta 2017 teksti P. Jensen

Michiganin yliopiston tutkijat ovat uuden Vroom-ohjelmiston avulla ratkaisseet mobiilinetin tiedonsiirtoa kuristavat pullonkaulat.

Google ja muut nettijätit ovat pitkään yrittäneet leikata aikaa, joka mobiiliselaimelta menee verkkosivun lataamiseen. Nyt näyttää siltä, että ratkaisu on löydetty.

Vroomin ilmoitetaan lataavan nettisivut kaksi kertaa aikaisempaa nopeammin. Ja toisin kuin edellisissä kokeiluissa, nopeuden kasvatus ei tapahdu laadun kustannuksella eikä siihen myöskään vaikuta ladattavan sivuston rakenne.

Näin Vroom panee vauhtia mobiilinettiin

Kun puhelin on avaamassa verkkosivua, laite suorittaa monta asiaa lyhyessä ajassa. Nettisivulla on usein kuvia, mainoksia, linkkejä ja muita elementtejä, jotka selaimen pitää ladata ennen kuin se voi näyttää sivun käyttövalmiina.

Vroom tehostaa selaimen toimintaa käsittelemällä linkkejä uudella tavalla, jolla useita elementtejä luetaan samanaikaisesti. Tämän ansiosta sivun lataamisen aika vähenee puoleen entisestä.

Vroomia joudutaan kuitenkin vielä odottelemaan jonkin aikaa, ennen kuin siitä tulee selaimen seuralainen. Kehitystyötä rahoittaa osittain Googlen tutkimusosasto, joten on todennäköistä, että ohjelmisto tulee pian saataville ainakin Android-puhelimiin.

Ehkä sinua kiinnostaa...