DNA:n matkapuhelinverkon peitokartta.

DNA:n matkapuhelinverkon peitokartta.

© 3

Tarkista matkapuhelinverkon toimivuus

Netti- ja puhelinyhteyden toimintaan vaikuttaa matkapuhelinverkon peittoalue, eli millainen on verkon kuuluvuus. Verkon kuuluvuuden voi tarkistaa operaattorin kuuluvuuskartasta.

lauantai 10. kesäkuuta 2017

Matkapuhelinverkon kuuluvuudella on suuri merkitys nettiyhteyden toiminnalle. Se on erityisen tärkeä silloin, kun käytössä ei ole kiinteää internet-yhteyttä, vaan kodin kaikki nettiliikenne hoituu matkaviestinverkossa.

Eri operaattoreiden verkkojen peittoalue vaihtelee. Tavallinen gsm-verkko kattaa käytännöllisesti katsoen koko maan, ja 3g-verkon peitto on erittäin laaja.

Pelkästään dataliikenteessä oleva 4g-verkko on jo yleinen tiheästi asutuilla alueilla, mutta laajenee koko ajan myös muualle. Esimerkiksi DNA:n ja Soneran toteuttama yhteisverkkohanke Pohjois- ja Itä-Suomessa on tuonut paremmat yhteydet myös syrjäseuduille.

Tarkista kuuluvuus kartasta

Kuuluvuus voi vaihdella paljonkin eri aikoina, ja yhteyden laatu voi muuttua jopa saman istunnon aikana. Yleisen kuuluvuuden voi silti tarkistaa helposti operaattorin kuuluvuuskartasta.

Kuuluvuuskartan avulla pystyy toteamaan, onko oma koti tai kesämökki peittoaukossa tai esimerkiksi 4g-alueen rajalla. Jos esimerkiksi 4g-yhteys ei avaudu, vaan mobiililaite näyttää väksin käyttävän vain 3g-yhteyttä, se saattaa johtua siitä, että 4g-yhteys on kovin heikko, jolloin laite siirtyy automaattisesti käyttämään dataliikenteelle paremman kuuluvuuden 3g-yhteyttä.

Kuuluvuuskartat:

> DNA:n kuuluvuuskartta

> Elisan kuuluvuuskartta

> Soneran kuuluvuuskartta

Ehkä sinua kiinnostaa...