Surffaa huoletta myös lomalla

Matkapuhelimen käyttö EU-alueella on nyt huomattavasti aiempaa halvempaa.

© Shutterstock

Surffaa EU:ssa kuin kotona

Toisessa EU-maassa matkustaessa ei enää tarvitse maksaa ylimääräisiä verkkovierailu- eli roamingmaksuja.

torstai 15. kesäkuuta 2017 teksti M. Østergaard

EU on usean vuoden ajan tehnyt töitä verkkovierailumaksujen pienentämiseksi. Nyt on lopulta saatu aikaan järjestelmä, jossa satunnaisesti toisessa EU-maassa matkailevalta ei peritä lisämaksuja puheluista, tekstiviesteistä eikä datapalveluista.

Uudet verkkovierailusäännöt astuivat voimaan 15. kesäkuuta. Nyt siis uskaltaa ladata lomareissussa valokuvat nettiin heti tuoreeltaan.

Mitään jättilaskua ei kerry, koska operaattori laskuttaa EU-alueella tapahtuneet lataukset ja siirrot kotimaan hinnoittelun mukaan, omaan liittymäsopimukseesi perustuen.

Alla on linkit isoimpien operaattoreiden sivuille, joilla kerrotaan hinnoittelusta.

Euroopan unionin jäsenmaat:

Alankomaat, Belgia, Bulgaria, Espanja, Irlanti, Italia, Itävalta, Kreikka, Kroatia, Kypros, Latvia, Liettua, Luxemburg, Malta, Portugali, Puola, Ranska, Romania, Ruotsi, Saksa, Slovakia, Slovenia, Suomi, Tanska, Tšekki, Unkari, Viro, Yhdistynyt Kuningaskunta.

Verkkovierailupalvelujen hinnoittelua koskevia sääntöjä sovelletaan EU-maiden lisäksi Norjassa, Islannissa ja Liechtensteinissa.

Verkkovierailu EU:n ulkopuolella

Verkkovierailu ja varsinkin datapalveluiden käyttö voi EU:n ulkopuolella olla hyvin kallista. Ikäviltä yllätyksiltä välttyy, kun tarkistaa hinnat omalta operaattorilta ennen matkustamista.


EU-verkkovierailu – DNA

DNA:n asiakkaat maksavat puheluista ja viesteistä EU:ssa vain kotimaan hinnan ja tiedonsiirron hinta laskee yli 90 prosenttia. DNA lanseeraa kesäkuussa myös uusia liittymiä, joissa EU-tiedonsiirto kuuluu kuukausihintaan.

Lue lisää DNA:n hinnoittelusta

EU-verkkovierailu – Elisa 

Elisa toi kesäkuun alussa myyntiin uusia liittymätyyppejä, joihin sisältyy puhelut ja viestit kotimaan hinnoilla EU- ja ETA-maissa. Lisäksi liittymiin sisältyy datan rajaton käyttö Pohjolassa (Suomi, Ruotsi, Norja ja Tanska) ja Baltiassa (Viro, Latvia ja Liettua) sekä reilusti datakäyttöä myös muissa EU- ja ETA-maissa.

Lue lisää Elisan hinnoittelusta

EU-verkkovierailu – Moi 

Moin puhelut ja tekstiviestit ovat EU- ja ETA-alueilla samanhintaisia kuin kotimaassa. Dataa on käytössä kohtuullisesti (1-2 gigatavua liittymästä riippuen) normaalimatkusteluun EU/ETA-alueella ilman lisämaksua.

Lue lisää Moin hinnoittelusta

EU-verkkovierailu – Telia 

Telia toi jo maaliskuussa markkinoille liittymät, joita voi käyttää normaalilla kuukausimaksulla myös EU- ja ETA-maissa. Liittymien rajattomat nettipaketit ovat rajattomia myös Pohjolassa ja Baltiassa. Muualla EU-alueella saa 10-15 gigatavua reissudataa.

Lue lisää Telian hinnoittelusta

Ehkä sinua kiinnostaa...