HTCOneM9

Puhelimen jälleenmyyntiarvo pienenee nopeasti

Tuoreen tutkimuksen mukaan älypuhelimen arvo laskee jopa 65 prosenttia vain kuukausi julkaisun jälkeen.

keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

Käytettyjen puhelinten markkinat ovat Suomessa suhteellisen pienet, mutta muualla maailmassa ne kasvavat kohisten. Brittiläisen musiMagpien tuoreen tutkimuksen mukaan käytetyn, vain muutaman kuukauden ikäisen puhelimen saa murto-osalla sen alkuperäisestä hinnasta.

Android-puhelimien arvo laskee nopeasti Tutkimuksen mukaan esimerkiksi Samsungin vuoden 2014 huippumallin arvo laski 50 prosenttia ensimmäisten kahden kuukauden aikana julkaisun jälkeen. HTC One MP vuodelta 2015 menetti arvostaan peräti 65 prosenttia kuukausi julkaisunsa jälkeen.

iPhone pärjää vähän paremmin Applen puhelinten jälleenmyyntiarvo näyttäisi säilyvän vähän paremmin, sillä esimerkiksi iPhone 6:n arvo laski 50 prosenttia vasta vuosi julkaisunsa jälkeen. Sen sijaan iPhone 5:n arvo oli syöksynyt alaspäin 66 prosenttia jo kuukausi julkistuksensa jälkeen.

Jyrkkään laskusuuntaiseen hintakäyrään vaikuttaa tutkimuksen mukaan se, että uusia ja entistä parempia puhelimia tulee markkinoille. Myös tietyn mallin kysyntä ja suosio vaikuttavat sen arvon alenemisen vauhtiin.

Paketista otettu on käytetty Tutkimuksessa todetaan myös, että kuten uuden auton arvosta häipyy 20 prosenttia sillä hetkellä, kun auton takavalot lakkaavat näkymästä autokaupan pihaan, niin puhelimen arvo laskee samalla sekunnilla, kun se otetaan paketista.

Tutkimuksen tehnyt musicMagpie on palvelu, jossa voi myydä ja ostaa käytettyjä viihde- ja muita elektroniikkatuotteita. Puhelimille on oma osastonsa. Palvelu ei toimi Britannian ulkopuolella.

Ehkä sinua kiinnostaa...