Powerbank_Intenso_Go

Pokémon Go pani vauhtia varavirtalähteiden menekkiin

Puhelimen kameraa ja paikannusta käyttävä Pokémon Go tyhjentää akkua nopeasti. Moni pelaaja varustautuu varavirtalähteellä, jolla puhelinta voi ruokkia tien päällä.

tiistai 30. elokuuta 2016

Pokémon Go on saavuttanut nopeasti suuren suosion. Peli on myös nopea akun tyhjentäjä, koska näyttö on koko ajan päällä ja peli käyttää mobiililaitteen kameraa ja paikannustoimintoa.

Aktiivisen pelaajan kannattaa varustautua varavirtalähteellä eli virtapankilla, jota kutsutaan myös englanninkielisellä termillä power bank.

Myös suomalaiset villinnyt peli onkin aiheuttanut huiman piikin puhelimien varavirtalähdemyyntiin. Esimerkiksi Gigantissa varavirtalähteiden myynti kasvoi heinäkuussa viikolla 28 yhtenä päivänä 700 prosenttia edelliseen viikkoon verrattuna. Kysyntä yllätti kauppiaat niin, että osa joutui myymään ei-oota, kun virtapankit vietiin käsistä.

Varavirtalähteitä on saatavana eri kokoisina ja tehoisina. Varavirtalähteeksi kannattaa valita vähintään 5 000 milliampeeritunnin (mAh) laite, jotta siitä riittää virtaa useampaan puhelimen lataukseen. 10 400 mAh:n täyteen ladatulla virtapankilla lataa puhelimen 3-4 kertaa riippuen puhelimen akun kapasiteetista.

Lue KotiMikron vertailu, jossa oli mukana 8 varavirtalähdettä (vain tilaajille).

Ehkä sinua kiinnostaa...