OnePlus

OnePlus One: Ehdokas älypuhelinmaailman mullistajaksi

Androidin huippujärjestelmällä varustettu OnePlus One -puhelin on tehty olemaan lippulaivamalli tunnetumpien merkkien rinnalle.

perjantai 12. syyskuuta 2014 teksti Jukka Sundholm. Kuvakaappaus: Jukka Sundholm.

Kiinalaisyhtiö on keksinyt omintakeisen markkinointikikan. Puhelin myydään vain kutsua vastaan, toisin sanoen OnePlussan omistajuuteen kutsutaan. Eikä todellakaan kutsuta kaikkia halukkaita. Taannoin yhtiö antoi ulos 5 000 kutsua. "Invite" on niin haluttua tavaraa, että kutsusivustolla tehtiin yli 200 000 yritystä sen saamiseen.

Kiinnostuksen pääpointti on yksinkertaisesti ominaisuuksissa. OnePlus on paperilla ainakin yhtä hyvä kuin Samsung Galaxy S5. Vain hinta erottaa. Samsungin hinnalla saa kaksi OnePlussaa.

Toistaiseksi kiinalaisyhtiöt ovat tuottaneet lähinnä b-luokan halpiskopioita. Tässäkin suhteessa OnePlus haluaa olla poikkeava: OnePlus One -puhelin on tehty olemaan lippulaivamalli tunnetumpien merkkien rinnalle.

Android-puhelimessa pyörii Cyanogen Mod -ohjelmisto. Monimutkaisen nimen takaa löytyy Androidin parhaimmistona pidetty käyttöjärjestelmä. Se on erittäin monipuolinen, eikä sisällä turhia sovelluksia.

Puhelimen myynti hoidetaan valmistajan omasta verkkokaupasta, ja kutsun saadakseen pitää "roikkua" OnePlussan foorumin Suomi-osiossa.

OnePlussan saatavuuden huhutaan syksyllä radikaalisti parantuvan. Kutsupohjaisuus ei tietenkään voi jatkua ikuisesti.

OnePlus Onen 16 gigatavun malli maksaa 269 €, 64 gigatavun muistilla 299 €. Siinä on 5,5 tuuman full hd -näyttö ja kolme gigatavua käyttömuistia. Jos muutkin kiinalaiset valmistajat pystyvät tuottamaan länsimarkkinoille huipputason tuotteita kunnon tuotantomäärillä, tulevat laitemarkkinat heilahtamaan jatkossa käänteentekevästi.

Ehkä sinua kiinnostaa...