Mobiilinavigaattori

Mobiilinavigaattori suosituin matkakumppani

Mobiiliteknologia on erityisesti nuorten miesten luottoapuri, sillä jopa kolmannes alle 35-vuotiaista miehistä suunnistaa liikenteessä älypuhelimensa navigointi- tai karttapalvelun avulla.

maanantai 11. heinäkuuta 2011

Nokian TNS Gallupilla teettämän matkailututkimuksen tulokset osoittavat, että mukana kuljetettavat navigointilaitteet ja internetin karttaoppaat ovat saavuttaneet vankan aseman suomalaisten matkakumppaneina. Suomen suurimpien kaupunkien asukkaista 44 prosenttia suosii matkustamisessa apuna internetin kartta- tai reittioppaita ja 41 prosenttia navigaattoria tai matkapuhelimen karttapalvelua. Mobiiliteknologia on erityisesti nuorten miesten luottoapuri: jopa kolmannes alle 35-vuotiaista miehistä suunnistaa liikenteessä yleisimmin juuri älypuhelimensa navigointi- tai karttapalvelun avulla.

Suomalaiset ovat omatoimista ja tietäväistä matkustuskansaa, sillä jopa 73 prosenttia vastanneista toimii useimmiten kartanlukijana ja 43 prosenttia haluaa antaa matkakumppaneilleen ohjeita perille löytämisestä.

Oman sijainnin päivittäminen yhteisöpalveluissa on suosittu ilmiö erityisesti nuorten keskuudessa ja puolet alle 29-vuotiaista nuorista kertookin jakavansa sijaintinsa sosiaalisessa mediassa. Hieman yllättäen omista liikkeistä kertominen on myös lapsiperheellisille mieluista ajankulua: viidennes vanhemmista jakaa sijaintinsa yhteisöpalveluissa vähintään viikoittain. Trendillä on myös lieveilmiönsä, sillä 24 prosenttia kaikista vastanneista pitää muiden sijainnin jakamista sosiaalisessa mediassa ajoittain myös ärsyttävänä.

Vinkkaa matkakohde verkossa ja voita polkupyörä

Kotimaan matkavinkkien jakaminen ja saaminen onnistuu osoitteessa nokia.fi/parhaatpaikat. Kuluttajat voivat kesän ajan merkitä sivustolla olevaan karttaan ja kuvailla omasta mielestä vierailemisen arvoisia kohteita aina lippakioskeista uimarantoihin ja torikojuihin. Verkossa vinkatut kohteet löytyvät jatkossa myös kampanjan mobiilisivustolta osoitteesta nokia.mobi/parhaatpaikat. Paikkoja tullaan myöhemmin lisäämään Ovi Kartat -palveluun, jolloin käyttäjien suosittelemat kohteet löytyvät Nokia-älypuhelimista helposti myös tien päällä.

Tarkoituksena on luoda kotimaan kesälomamatkoille kattava virtuaalinen vinkkikirjasto. Viisitoista parasta vinkkiä palkitaan 31.8.2011 Nokian laitteilla ja Helkaman polkupyörillä.

Ehkä sinua kiinnostaa...