Samsung Galaxy S7 og S7 Edge

Laajenna puhelimen tallennustilaa

Hupeneeko puhelimen tallennustila silmissä? Vapauta tallennustilaa käyttämällä pilvipalvelua.

maanantai 11. heinäkuuta 2016

Useimmiten älypuhelin tarjoaa käyttöön 16-64 gigatavua tallennustilaa. Käyttöjärjestelmä haukkaa tästä kuitenkin oman aika paksunkin siivunsa, ja loppu on helppo täyttää sovelluksilla ja mediatiedostoilla. Sitten onkin edessä tilanne, että järjestelmä ei anna asentaa uutta sovellusta, koska se ei enää mahdu, ja laite on muutenkin hitaalla.

Android-luurin onnellinen käyttäjä voi usein laajentaa tilaa micro-sd-muistikortilla, joista 32-gigainenkin lähtee alle 20 eurolla.

Applen iPhone kourassa lisätilaa ei muistikortilla saa, koska laite ei ole laajennettavissa. Yksi valmistajista riippumaton ja kaiken lisäksi ilmainen laajennuskonsti kuitenkin on: Kuvat ja videot voi tallentaa pilvipalveluun laitteen muistin sijasta.

Puiherlimella tulee räpsittyä kuvia huolettomasti, ja koska kuvien laatu on hyvä, jo muutamalla sadalla kuvalla reilukin tallennustila käy niukaksi. Siksi kannattaa edes kokeilla näitä neljää ilmaista sovellusta, jotka voi ladata puhelimen sovelluskaupasta, Google Play Kaupasta tai Apple App Storesta:

Microsoft OneDrive Google Drive Dropbox Keepit

Jälkimmäinen, Keepit, tarjoaa KotiMikron tilaajalla maksutta 50 gigatavun varmistustilan. Muissa on maksutonta tilaa tarjolla 5-15 gigatavuun, mikä sekin auttaa luurin tilaähkyyn.

Ota 50 Gt:n maksuton tila käyttöösi

Ehkä sinua kiinnostaa...