IPhone6S

Varoitus kaikille iPhone-käyttäjille!

Netissä leviää parhaillaan vaarallinen iPhone-pila, jolla voi tehdä puhelimestaan käyttökelvottoman.

torstai 18. helmikuuta 2016

Verkossa leviää parhaillaan ikävä iPhone-kikka. Siinä väitetään, että esiin saisi Applen retrohenkisen teeman, kun puhelimen päiväyksen asentaa aikaan 1.1.1970 ja käynnistää laitteen uudelleen. Retroilun sijaan laitteesta tuleekin käyttökelvoton, sillä puhelin ei käynnisty enää lainkaan.

Vahingossa päiväysmuutosta ei onneksi voi tehdä, sillä se vaatii melko työlästä käsityötä. Eikä sitä paranekaan tehdä, sillä ainakaan kotikonstein laitetta ei saa kuntoon. Verkossa on puhuttu, että esimerkiksi akun irrottamainen auttaa, mutta sitäkään ei pidä kotona kokeilla.

Apple on ilmoittanut korjaavansa ohjelmistovirheen eli 1970-bugin, kuten sitä kutsutaan, ja varoittaa ongelmasta sivuillaan. Ongelma koskee IPhone 5s -mallia ja sitä uudempia laitteita, kuten myös iPad-taulutietokoneita ja iPod Touch -soittimia.

Ikävä jekku on peräisin pahamaineiselta 4chan-sivustolta, joka on ennenkin naruttanut iPhone-käyttäjiä. Sivustolla on muun muassa uskoteltu, että IPhonen voi ladata mikroaaltouunissa ja että iOS7-päivitys tekee iPhonesta vesitiiviin.

Ehkä sinua kiinnostaa...