Iphone ja kortit

Luottokortin vakuutukset tuovat lisäturvaa iPhonelle

Maksukorttiin sisältyvä ostoturvavakuutus voi olla satojen eurojen arvoinen, jos uudelle kalliille puhelimelle käy hassusti.

perjantai 16. syyskuuta 2016 teksti Simo Rantanen.

Applen uusi iPhone 7 tuli tänään myyntiin Suomessa ja hintaa puhelimelle kertyy lähes 900 euroa. Hintansa puolesta monet meistä haluavat ostaa puhelimen luotolla, sillä tämä tuo talouden hallintaan lisää joustoa. Luottokortilla puhelimen kylkeen saa myös kattavat vakuutukset, joista rahoitustuotteiden vertailusivusto VertaaEnsin.fi otti selvää.

Moneen luottokorttiin kuuluu ostoturvavakuutus, joka korvaa tuotteen vahingoittumisen, kun vahinko on äkillinen tai ennalta-arvaamaton. Vakuutus ei kuitenkaan kata vahinkoa, jos tuotetta ei ole käsitelty asianmukaisesti tai jos puhelimessa on valmistusvirhe, jonka vakuutus korvaa.

Vakuutus ei siis korvaa tahallaan aiheutettuja vahinkoja, mutta jos esimerkiksi puhelin joutuu vahingossa pesukoneeseen farkkujen taskussa, korvaa vakuutus rikkoutuneen älypuhelimen.

Suurin osa ostoturvavakuutuksista korvaa myös varkaustapaukset. Vakuutusehdoissa kuitenkin edellytetään, että puhelin on varastettu lukitusta säilytyspaikasta tai vakuutetun hallusta. Huolimattomuudesta aiheutunut varkaustapaus ei kuulu vakuutuksen piiriin, vaan tämä jää puhelimenhaltijan kontolle.

Luottokorttien ehdot poikkeavat toisistaan Luottokorttien vakuutusehdot poikkeavat hieman toisistaan kattavuuden ja omavastuun osalta. Ostoturvan voimassaoloaika on yleensä 180 päivää, mutta osa korteista tarjoaa jopa useamman vuoden voimassaoloaikaa.

Luottokortteihin liittyy tyypillisesti omavastuu, joka on 40–75 euron väliltä. Toki on olemassa poikkeuksia, joissa ei omavastuuta ole ollenkaan. Yhden tuotteen maksimikorvaus on pääsääntöisesti 1 000–4 000 euroa riippuen kortista ja kortin myöntäneestä pankista.

Jos luottokortinhaltijalle tapahtuu säännöllisesti vahinkoja, ei luottokorttiyhtiö korvaa vahinkoja kuin tiettyyn pisteeseen saakka. Korvauksien rajat vaihtelevat paljon kortinmyöntäjien välillä; maksimikorvaus voi olla esimerkiksi 6 000 euroa kortin voimassaoloaikana. Vakuutusehdot kannattaakin aina lukea tarkasti ollakseen tietoinen korvauksista.

Ehkä sinua kiinnostaa...