iPhone 8 ja iPhone 8 Plus

Osa käyttäjistä on havainnut, että iPhone 8 Plus –puhelimen akku laajenee ja rikkoo puhelimen. 

© Shutterstock

iPhone 8 Plussan akku voi rikkoa puhelimen

Pari viikkoa uusimman iPhonen julkistuksen jälkeen käyttäjiltä on tullut ilmoituksia akkuviasta, joka rikkoo puhelimen.

perjantai 6. lokakuuta 2017 teksti Peter Skovbjerg Jensen

Viimeisten parin viikon aikana on myyty maailmanlaajuisesti miljoonia iPhone 8 Plus -puhelimia. Nyt puheenaiheeksi on noussut uutuuspuhelimen akkuongelmat.

Tähän mennessä on tullut ilmi kuusi vahvistettua tapausta, joissa puhelimen näyttö on haljennut laajentuneen akun takia.  

Joissain tapauksissa puhelin on ollut jo valmiiksi rikki, kun se on purettu paketista, ja toisissa tapauksissa puhelin on mennyt käyttökelvottomaksi latauksen yhteydessä.

Apple on ilmoittanut tutkivansa asiaa. Koska puhelin on ollut saatavana vasta lyhyen aikaa, on oletettavaa, että ilmoituksia viallisista laitteista tulee lisää.

Ensimmäiset testit ovat osoittaneet, että iPhone 8 Plus on joka tapauksessa tämän hetken nopein puhelin.

iPhone 8 Plus ei räjähdä

Applen iPhone 8 Plussan akkuongelmista tulee väistämättä mielen Samsungin viimevuotinen Galaxy Note7 -fiasko räjähtävine akkuineen

Mikään ei kuitenkaan viittaa siihen, että iPhone 8:n ongelmat olisivat yhtä vakavia tai yleisiä kuin Galaxy Note7 -mallissa.

Vielä on liian aikaista arvioida, onko kyseessä yleinen ongelma vai koskeeko asia vain yksittäisiä iPhone 8 Plus –laitteita. 

Jos hankkimassasi iPhone 8 Plus –puhelimessa ilmenee vastaavia ongelmia, ota yhteyttä kauppiaaseen, jotta laitte korjataan tai vaihdetaan uuteen.

Ehkä sinua kiinnostaa...