Nopea älypuhelin

Ensimmäiset iPhone 8 Plus -puhelimen testit lupaavat hyvää Applelle.

© Shutterstock

iPhone 8 Plus on tämän hetken nopein puhelin

Applen uuden iPhonen ensimmäiset testit ovat ilmestyneet ja sanoma on selkeä: iPhone 8 Plus on planeetan nopsin puhelin.

maanantai 1. tammikuuta 2018 teksti Peter Skovbjerg Jensen

Uusi iPhone 8 ja 8 Plus ovat nyt päässeet globaaleihin testipenkkeihin. Sen kaikkein parhaimman haarukointi jää loppujen lopuksi makuasiaksi, mutta nyt voi ainakin ensimmäisten testien perusteella lukita N-kirjaimen: iPhone 8 Plus on Nopein Puhelin Ikinä.

Tom’s Guide -testisivuston saamat tulokset uudelle iPhonelle ovat vähintään vakuuttavia. Niissä iPhone 8 Plus on 54 prosenttia tehokkaampi luuri kuin sen lähin haastaja Samsung Galaxy Note8.

4K-videoeditointia käytetään paljon testaamiseen, sillä se kuormittaa reippaasti suoritinta. Tällä osa-alueella iPhone 8 Plus oli suorastaan tyrmäävän väkevä. Se hoiteli 43 sekunnissa tehtävän, johon Galaxy Note8 suorastaan hassasi kolme minuuttia.

Lue KotiMikron juttu, jossa on vertailtu Applen ja Samsungin huippumallin ominaisuuksia.

iPhone 8 Plus on suorituskykyisempi kuin MacBook Pro

Huippuväännöstä vastaa uusi kuusiytiminen A11 Bionic -suoritin, joka tikittää Applen iPhone 8:ssa ja iPhone X:ssä.

Tom’s Guide -sivuston testissä iPhone 8 oli yleisen suorituskyvyn mittauksessa jopa parempi kuin Applen 13-tuumainen MacBook Pro, jossa on 7. sukupolven Intel Core i5 -suoritin.

Ei iPhone 8:lla kuitenkaan korvata MacBookia, vaikka Applen uutuusluuri onkin 10 prosenttia tehokkaampi kuin yhtiön läppäri.

Jatkuvassa käytössä iPhone 8 ei pärjäisi kannettavalle, jonka lämmönkäsittely ja viilennys on ratkaistu kestämään jatkuvaa kuormitusta, kuten Geekbench-testisivuston perustaja John Poole kommentoi Geekbench-testituloksia 9toMac-sivustolle.

Tästä huolimatta on selvää, että Applen suoritin on äärimmäisen tehokas, eikä Android-puhelimista ihan äkkiä löydy vastaavaa moottoria.

Lue lisää iPhonesta

Ehkä sinua kiinnostaa...